Hitta din rådgivare


Vitec Software förvärvar finska Codea, ett ledande bolag inom kritisk programvara för fältledning av utryckningsfordon

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin position inom Vertical Market Software, genom att förvärva samtliga aktier i de finska programvarubolagen Codea Oy och Navicode Oy. Codea omsatte ca 1,4 miljoner euro under räkenskapsåret 2022.

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin position inom Vertical Market Software, genom att förvärva samtliga aktier i de finska programvarubolagen Codea Oy och Navicode Oy. Codea omsatte ca 1,4 miljoner euro under räkenskapsåret 2022.

Programvarubolaget Codea utvecklar och levererar kritisk programvara för fältledning av utryckningsfordon. Produkterna Codea Nasta, Codea Care och andra relaterade Codea-produkter är centrala i både utryckningsfordon och i styrning av larm- och räddningsinsatser. Codea har en marknadsledande position i Finland. Codea grundades 2008 och har huvudkontor i Tammerfors, Finland.

I tillägg utvecklar, levererar och underhåller Codea ett gemensamt fältledningssystem, KEJO, för alla finska myndigheter inom skydd och katastrofhjälp (PPDR), tillsammans med två andra parter.

- Codea är marknadsledande i Finland inom sin vertikal. Den avancerade programvaran möjliggör för utryckningsfordon att utföra sina uppdrag effektivt, vid tillfällen när sekunder spelar roll. Codea är ett lönsamt och välskött bolag med en verksamhet som passar väl in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi är att lita på, idag och imorgon. De nya medarbetarna är mycket välkomna till oss, säger Olle Backman, VD, Vitec Software Group.

- För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta utveckla Codea till nytta för våra kunder och för samhället, säger Antti Laurila, CEO, Codea.

Vitec är ledande inom Vertical Software och har sitt ursprung och huvudkontor i Umeå. Vitec har 1 400 anställda, är noterat på Nasdaq Stockholm och hade 2022 en nettoomsättning på 1 978 miljoner kronor.

IMAP Finland (Carner) var Vitecs rådgivare genom hela processen.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.