IMAP Boston rådgiver Versa Capital Management vid deras försäljning av Bell & Howell till Westview Capital Partners

Bell & Howell är baserade i Durham, NC och är en ledande leverantör av tekniska Automation- & Mekatroniktjänster i hela Nordamerika där de arbetar mot den snabbt växande marknaden för robot- och automationsutrustning. Företaget har en infrastruktur i världsklass med över 700 fälttekniker som använder sig av IoT-baserad utrustning för fjärrövervakning, diagnostik och förebyggande underhåll.

 

Versa Capital Management är ett investeringsföretag med fokus på bolag i speciella situationer. Versa har över 1 miljard dollar i kapital att investera. Denna transaktion är den sista av den framgångsrika omvandlingen av portföljbolaget som tidigare inneburit avyttringar av divisionerna Fluence Automation, som också genomfördes av IMAP Boston, samt BCC Software.

 

WestView Cpaital Partners är en finansiell aktör baserad i Boston som förvaltar cirka 1,7 miljarder dollar i fyra fonder. WestView fokuserar på tillväxtorienterade investeringar och skapar ett partnerskap med befintliga ledningsgrupper. Detta förvärv är ännu ett bevis på deras fortsatta satsning på investeringar i serviceorienterade, snabbväxande industritekniska företag.

 

Larry Blue, VD för Bell & Howell, LLC., kommenterade:

“IMAP Boston visade en djup förståelse för den industriella automationssektorn och gav ovärderlig hjälp med att positionera bolaget rätt i processen och identifiera rätt köpare.”

 

Kamal Advani, VD på Versa Capital Management, tillade:

“Teamet från IMAP Boston gjorde ett fantastiskt jobb från början till slut. De kunde navigera oss genom en komplex process och arbetade effektivt med olika intressenter för att uppnå ett framgångsrikt resultat för alla inblandade parter.”

 

Peter Nam, VD för IMAP Boston, kommenterade:

“Vi är hedrade att fått arbeta med Bell & Howell samt Versa Capital Management. Att dessutom genomföra affären på ett för alla parter bra sätt känns väldigt bra. Den nya ägaren är en veteran i branschen vilket kommer att gynna Bell & Howell på deras fortsatta tillväxtresa.”

Fler nyheter