IMAP Tyskland rådgiver ECOSOIL Holding vid försäljningen av divisionen industriella tjänster till FAM

Den tyska transportsystemspecialisten FAM, baserade i Magdeburg, förvärvar ECOSOIL-koncernens division industriella tjänster. ECOSOIL är ett portföljbolag till Endurance Capital AG, ett tyskt investeringsföretag fokuserade på investeringar i små- och medelstora företag.

Sedan mitten av 1990-talet har ECOSOIL Industriservice varit verksamma inom underhåll och reparation av gruvutrustning samt drift av transportsystem i de tyska brunkolsgruveområdena. Företaget har över 100 anställda vilket gör dem till en av de större aktörerna i Rheinland-området. 

ECOSOIL är ett av Tysklands ledande företag inom mark- och ytbehandling och ska efter försäljningen av divisionen Industriservice till FAM Bergbau-Service GmbH fortsätta att fokusera på sin kärnverksamhet. Dr. Hans-Hermann Hüttemann, VD för ECOSOIL Holding GmbH är mycket nöjd med denna lösning som han tycker har stor industriell logik.

Klaus-Dieter Voigt, VD för FAM Bergbau-Service GmbH, kommenterar: ”Vi är mycket glada över att ha förvärvat en mycket erfaren personalstyrka. Detta förvärv kommer att öka vår marknadsandel markant inom reservdelar och service. För FAM-koncernen som helhet representerar förvärvet en expansion i den strategiskt viktiga service- och reservdelsmarknaden.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela försäljningsprocessen och processen leddes av Torsten Denker (Partner IMAP Tyskland) och Tim Buttelmann (Analytiker IMAP Tyskland).

Fler nyheter