IMAP Tyskland rådgiver vid försäljningen av MAAS Profile GmbH

MAAS Profile GmbHs verksamhet har sålts till det nybildade MAAS Profilzentrum GmbH som en del av konkurrsförfarandet.

 

Tidigare VDn Wolfgang Maas tar över den rörelsedrivande verksamheten som en del av en omstrukturering per den 15e september 2018, och de ansvariga signerade ett köpeavtal godkänt av borgenärskommittén. Detta gör att 110 jobbtillfällen kan behållas. Parterna har kommit överens om att inte avslöja någon köpeskilling.

 

MAAS Profile GmbH tillverkar högkvalitativa metallprofiler för tak och fasader, som säljs genom specialiserade återförsäljare, hallbyggare och hantverkare. ”Vi är mycket glada över att vi nu också har uppnått en hållbar successionslösning för MAAS Profile. Medarbetarna var mycket motiverade under processen och har verkligen samarbetat tillsammans med oss. De senaste veckornas arbete har verkligen gett frukt”, säger Michael Pluta.

 

MAAS-gruppen från Ilshofen-Eckartshausen (Baden-Württemberg) lämnade in en konkursansökan för alla sina tre operativa företag i slutet av augusti 2017. Förutom försäljningen av MAAS Profile GmbH såldes BEMO Systems Engineering GmbH i junari 2018 som en del av en management buyout. MAAS Baustoffe GmbH med verksamhet på 10 platser såldes till ett investeringsbolag samt MAAS-familjen i april 2018.

 

I alla tre transaktionerna rådgavs MAAS-gruppen av IMAP Tyskland; teamet bestod av Henning Graw (Partner), Mario Flory (Senior Project Manager) och Simon Borst (Associate).

Fler nyheter