IMAP Holland rådgiver Highland Group Holding Ltd vid partnerskap med L2Fiber Rotterdam

Highland har ingått ett exklusivt avtal att investera i L2Fiber Rotterdam. Företaget planerar att utveckla, bygga och driva ett lokalt, öppet optiskt fibernätverk i Rotterdam genom att ge alla 295 000 hushåll i Rotterdam tillgång till optisk fiber under de närmaste fem åren. Starten sker hos 10 000 hushåll i Kralingen-West i augusti 2018.

L2Fiber är mycket glada över att kunna börja rulla ut nätverket i Rotterdam och hoppas framåt även kunna göra detta till andra holländska städer som också har visat ett intresse.

Highland rådgavs av IMAP Holland genom hela processen tillsammans med advokatfirman AKD. Green Giraffe rådgav L2Fiber Rotterdam kring utveckling och finansiering av projektet, samt Clifford Chance rådgav dem kring de juridiska och avtalsmässiga aspekterna.

IMAPs dealteam bestod av Axel Fuhri Snethlage, Willem op de Hoek och Daan Zandbergern

Oskar Kuiper och Henk Hoven, grundare av L2Fiber Rotterdam, kommenterar:

Vi är otroligt glada att inleda detta samerbete med Highland, vars investering kommer att säkerställa att projektet stöds av en tillförlitlig och välrenommerad investerare inom infrastruktur. Nätverket kommer att förändra hur boende i Rotterdam upplever internet och andra tjänster som används över nätverket, från onlinespel till äldre som behöver pålitlig övervakning 24 timmar om dygnet.

Albert Hochems, investeringschef på Highland, kommenterar:

Vi är mycket glada över att få möjlighet att förlänga fibertäckningen i Nederländerna med början i Rotterdam. Vi har hittat en bra partner i L2Fiber, vars team kombinerar stark entreprenörsanda med den senaste tekniken. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att ge medborgare och företag tillgång till högkvalitativa internet- och datatjänster.

Frank Vieveen, ansvarig för Smart City Rotterdam, adderar:

Rotterdam stad uppmuntrar verkligen installationen av digitala höghastighetsnätverk med hög kvalitet och välkomnar initiativet från L2Fiber Rotterdam att distribuera ett optiskt fibernät i staden. Denna infrastruktur kommer att göra det möjligt för medborgare och företag att utveckla och använda nästa generations tjänster såsom hemautomatisering, e-hälsa och andra molntjänster.

Om L2Fiber Rotterdam

Bolaget är det enda optiska fibernätet av sin storlek i Europa som utvecklats av privata investerare. Nätverket kommer att vara öppet för alla tjänsteleverantörer där de ges möjlighet att leverera ultrasnabbt internet och högkvalitativ tv och telefoni till konkurrenskraftiga priser till invånarna i Rotterdam. Tjänsteleverantörerna Glasnet, Hollands Glas, SNLR, Teleplaza och TriNed har alla redan meddelat att de kommer att använda nätverket för att tillhandahålla tillförlitligt internet med hastigheter upp till 1 Gbps. L2Fiber Rotterdam kommer också att göra nätverket tillgängligt för leverantörer av andra tjänster såsom e-hälsa och säkerhet.

Fler nyheter