IMAP Sverige rådgiver Midway Holding vid avyttring av Sigarth till finska Rettig ICC

Sigarth i Hillerstorp är marknadsledare inom upphängningssystem och tillbehör för radiatorer med över 50 års branscherfarenhet. Sigarth sysselsätter ca 80 personer, och omsättningen för år 2017 uppgick till cirka 120 miljoner kronor.

 

Bolaget finns etablerat i tre länder – med produktion i Sverige och Polen samt med säljkontor i Tyskland. Majoriteten av försäljningen sker på export runt om i Europa till radiatortillverkare och återförsäljare.

 

- Detta är Midway Holdings fjärde avyttring under andra halvåret 2018, vilket innebär att vi på kort tid tagit flera viktiga steg i enlighet med vår tidigare kommunicerad strategi att förändra koncernens portfölj mot färre, större och lönsamma bolag, säger Midway Holdings VD Sverker Lindberg.

 

Köpare till Sigarth är den familjeägda Rettig gruppen som är verksamma inom värmeelement och inomhusklimat. Med Sigarth kommer Rettig kunna erbjuda ett komplett produktutbud av högkvalitativa radiatorsystem. Bolaget kommer att fortsätta utvecklas under eget varumärke i den nya konstellationen.

 

IMAP var Midway Holdings rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter