Hitta din rådgivare


IMAP Tyskland rådgiver Trumpler Group vid förvärvet av Langro-Chemie

Trumpler Group, med huvudkontor i tyska Worms, har skrivit ett avtal om att förvärva tillgångarna i Langro-Chemie Theo Lang GmbH och dess utländska dotterbolag och övertagandet ska ske den 1a januari 2019.

Trumpler Group, med huvudkontor i tyska Worms, har skrivit ett avtal om att förvärva tillgångarna i Langro-Chemie Theo Lang GmbH och dess utländska dotterbolag och övertagandet ska ske den 1a januari 2019.

Trumpler Group är en global specialist inom kemikalier för läder och har redan idag ett brett produktsortiment men genom förvärvet av Langro-Chemie kommer bolaget att bredda sitt produktsortiment, närvaro och position om marknaden för läderfinish. Langro-Chemie kommer att drivas vidare som ett separat varumärke.

Förvärvet kommer att sammanföra två familjeföretag, båda med lång historik. Trumpler firade sitt 150-årsjubileum i juni 2018 och Langro-Chemie kan stoltsera med över 85 års branschkunnande.

Trumpler är en global leverantör av kemiprodukter inom läder- och pappersindustrin med dotterbolag i Spanien, Kina, Italien, Frankrike, Brasilien och Mexiko. Koncernen erbjuder ett brett sortiment av infettningsvätskor, syntaner och färgämnen för lädermarknaden samt färgämnen för papper. Med förvärvet av Langro-Chemie genererar Trumpler en omsättning om cirka 120 miljoner EURO och har cirka 380 anställda.

Hein Vugs och Joachim Müller-Damerau, VDar för Trumpler, kommenterar: ”Det är ett utmärkt tillfälle för oss att öka vår närvaro på marknaden och ett viktigt steg i Trumplers strategi att tillhandahålla ett komplett utbud av produkter och system för sina kunder”

IMAPs team rådgav Trumpler vid förvärvet och bestod av Peter A. Koch (Partner), Christoph Gluschke (Director) och Philipp Noack (Associate)

 

 

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.