NIBE Industrier förvärvar IMAPs amerikanska klient Therm-x, en tillverkare av temperatursensorer, värmeelement och processkontrollsystem

IMAP USA rådgav Therm-x of California, Inc., en vertikalt integrerad utvecklare och tillverkare av temperatursensorer, värmeelement och processkontrollsystem för halvledar­industrin liksom för övrig avancerad industri med produkter som kräver noggrann temperaturreglering, vid deras försäljning till svenska NIBE Industrier AB.

NIBE Industrier AB har tecknat avtal om att förvärva 51% av aktierna i Therm-X of California, Inc. och har också option på att förvärva ytterligare 49%. Therm-X, som grundades 1983, har idag 340 medarbetare i USA och Vietnam med huvudkontor i Hayward, Kalifornien. Verksamheten har en förväntad omsättning 2020 överstigande 60 MUSD (cirka 580 MSEK) med en förväntad rörelse­marginal överstigande 10%. Therm-X kommer att ingå i affärsområdet NIBE Element och utgöra en del av den nordamerikanska verksamheten.

 

Dan Trujillo, VD för Therm-x kommenterar:

- "Vi är tacksamma till IMAP USAs Industrial Technology grupp för deras ovärderliga råd, projektledning och noggranna guidning i alla steg i denna ”en gång i livet”-affär. Det har varit ett riktigt nöje att arbeta med IMAPs sektorexperter och ett smart transaktionsteam."

 

Gerteric Lindquist, VD NIBE Industrier, kommenterar:

- ”Therm-X representerar ytterligare ett steg i vår strategi att etablera oss som en av de ledande leverantörerna till den viktiga halvledarindustrin som är en viktig tillväxtmarknad med god efterfrågan på högteknologiska lösningar”

”Therm-X närhet till Silicon Valley med dess utvecklingscenter för halvledarindustrin kombinerat med våra andra nordamerikanska enheter såsom BriskHeat och Heatron, vilka redan är aktiva i denna marknad, kommer att innebära intressanta framtida synergier och tillväxtmöjligheter.”

”Det ger också en extra trygghet att Therm-X nuvarande ledning, med Dan Trujilo som CEO och Phil Quinton som utvecklingsansvarig, kommer att fortsätta att leda bolaget."

 

NIBE Group är en global koncern som bidrar till ett minskat klimatavtryck och bättre utnyttjande av energi. Inom deras tre affärsområden – Climate Solutions, Element och Stoves – utvecklar, tillverkar och marknadsför bolaget ett brett utbud av miljövänliga och energieffektiva lösningar för inomhuskomfort i alla typer av fastigheter samt komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning inom industri och infrastruktur. Från starten i småländska Markaryd för snart 70 år sedan, har NIBE vuxit till ett internationellt företag med en omsättning om cirka 22 miljarder kronor, 16 900 anställda och närvaro i hela världen.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter