IMAP rådgiver holländska Cool Fresh, ett tradingbolag inom färska livsmedel, vid försäljningen till engelska Jupiter Group

IMAP är glada att kunna meddela att Cool Fresh International har sålts till Jupiter Group i en cross-borderaffär. Avtalsvillkoren är ej publika.  

Cool Fresh är en holländsk grossist inom färska livsmedel som specialiserar sig på att kombinera lokala europeiska produkter med lågsäsongsprodukter från hela världen. Företaget hanterar mer än 10 miljoner kartonger av färskvaror varje år och når kunder i över 50 länder. Cool Fresh har en logistik- och lagerhantering nära Rotterdams hamn med 6 500 kvadratmeter temperaturstyrt lagringsutrymme. Logistikavdelningen, tillsammans med spanska avdelningen Agro Marketing Cool Fresh, ingick båda i förvärvet.

Jupiter Group grundades i Storbritannien 2003 och har specialiserat sig på att odla druvor och andra frukt- och citrusprodukter som säljs till detaljhandel och grossister, främst i Europa men också i övriga delar av världen. Jupiter har kontor i sex länder och har 150 anställda.

IMAP Holland rådgav säljarna genom hela försäljningsprocessen.

Fler nyheter