Hitta din rådgivare


IMAP rådgiver Flügger färg vid förvärv av 60 % av polska Unicell, en färgtillverkare med försäljning mot återförsäljare och byggvaruhus

Flügger group A/S har tecknat avtal om att förvärva 60 % av aktierna i Unicell Poland Sp. Z.o.o, en färgtillverkare baserad i Wasilków, Polen. Majoriteten av Unicells produkter säljs till återförsäljare och byggvaruhus. Företaget har cirka 200 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kronor.

Flügger group A/S har tecknat avtal om att förvärva 60 % av aktierna i Unicell Poland Sp. Z.o.o, en färgtillverkare baserad i Wasilków, Polen. Majoriteten av Unicells produkter säljs till återförsäljare och byggvaruhus. Unicell exporterar till 32 länder men 85 % av företagets omsättning genereras från den polska marknaden. Företaget har cirka 200 anställda och omsätter cirka 200 miljoner kronor.

Flügger har varit verksamma i Polen sedan 2004 och idag har gruppen produktionsanläggningar och kontor i Gdansk samt ett nätverk av 57 egna butiker. Fram tills nu har Flügger enbart sålt sina produkter genom sina egna butiker i Polen men genom förvärvet av Unicell utökar gruppen sitt försäljningsnätverk till att även innefatta oberoende återförsäljare och byggvaruhus (DIY).

Jimmi Mortensen, VD för Flügger Group A/S kommenterar:

”Unicell är ett mycket välskött företag som har haft fina resultat under många år. De har en stark försäljning i Polen och har under de senaste åren haft en fin tillväxt, vilket förväntas fortsätta. Vi ser flera synergier mellan Flügger och Unicell och framförallt ser vi fram emot att bygga vidare på Unicells imponerande resultat inom DIY-sektorn och inom private label.” 

Roman Sawulski, grundare och VD för Unicell, kommenterar:

Att bli en del av Flügger-gruppen stärker Unicell avsevärt. Förvärvet ger oss möjligheter till större produktionsvolymer och planering, liksom möjligheten att utnyttja synergier inom områden som produktutveckling och upphandling. Detta kommer att gynna både Flüggers och Unicells kunder. Vi kompletterar varandra väl och har en gemensam förståelse för hur företaget ska förvaltas och utvecklas. Tidpunkten är också väldigt bra då vi snart överlämnar verksamheten till nästa generation inom familjen”

IMAP Polen var Flügger färgs finansiella rådgivare genom hela processen. Baker McKenzie var Flüggers legala rådgivare.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.