IMAP rådgiver svenska SGA Conveyor Systems, en helhetsleverantör inom kundanpassade automationslösningar, vid försäljningen till tyska BÖWE SYSTEC

SGA bildades 1990 i Kinna och är en helhetsleverantör av intelligenta lösningar för materialhantering. Under eget varumärke och genom ett nära samarbete med sina kunder erbjuder bolaget kundanpassade transportsystem med tillhörande sorteringsanläggningar, ofta med hög automationsgrad. Bolaget har framförallt en stark position inom den växande e-handeln, där SGAs kunder vill hantera sin egen distributionslogistik. Bolaget har haft en kraftig tillväxt de senaste åren med god lönsamhet.

Förvärvet av SGA är ett viktigt steg för BÖWE SYSTEC, en globalt ledande aktör av smarta automationslösningar. ”Idag är vi kunders första val för integrerade interna logistiklösningar”, förklarar Joachim Koschier, VD för BÖWE SYSTEC. ”Vi erbjuder allt kunderna behöver för att optimera sina logistikcenters och deras interna processer - vi är en helhetsleverantör för att hantera allt som sker på ett företag från att varor kommer in till lagret till att varor lämnar detsamma. Förvärvet av SGA Conveyor System passar oss perfekt och ligger helt i linje med denna strategi.”

Tommy Klasson, ägare och VD för SGA Conveyor System, ser också en enorm potential för att arbeta gemensamt mot marknaden: ”Vi tillför vår expertis inom kundanpassade automationslösningar till BÖWE SYSTEC medan vi får tillgång till deras globala marknad”.

Henrik Mårtensson, ägare till SGA Conveyor System och automationsexpert, är övertygad att integrationen av bolaget in i BÖWE SYSTEC-gruppen kommer tillföra värde inte bara för de två företagen utan även för deras kunder: ”Vi ser verkligen fram emot vår resa framåt tillsammans.”

BÖWE SYSTEC är en av världens ledande leverantör av smarta automationslösningar. I över 70 år har teknikföretagets produkter effektiviserat och optimerat arbets- och produktionsflöden i en rad olika branscher. Med huvudkontor vid deras produktionsanläggning i Augsburg, servrar företaget sina kunder runt om i världen genom sina 20 dotterbolag och över 50 generalagenturer. Sedan 2010 är BÖWE SYSTEC GmbH ägt av Possehlgruppen, med en omsättning runt 3,8 miljarder EURO och gruppen har över 13 300 anställda.

Tim Persson, IMAP: “Detta har varit en oerhört spännande transaktion då våra klienter har drivit upp ett fantastiskt fint bolag med produkter som ligger helt rätt i tiden. Efter ett stort intresse från ett större antal svenska och utländska aktörer föll valet till slut på den globala industrigruppen Böwe med huvudkontor i Tyskland där ett plus ett verkligen blir tre. Böwe får in en specialist inom conveyor systems som har djup kunskap inom automation medan SGA Conveyor får in en ägare där de kan dra nytta av deras globala närvaro, kunskap och erfarenhet för att kunna ta bolaget till nästa nivå”.

IMAP var säljarens rådgivare under hela processen.

Fler nyheter