Hitta din rådgivare


Lagercrantz förvärvar finska Frictape, en ledande leverantör av säkerhetsprodukter

Lagercrantz har förvärvat aktierna i finska Frictape Net Oy och i estniska bolaget Frictape Net Oü. Verksamheten är en ledande leverantör av säkerhetsprodukter till helikopterplattformar, primärt offshore, runt om i världen. Frictape har en årlig omsättning om ca 7 M€, med god lönsamhet.

Lagercrantz har via ett nystartat finskt bolag förvärvat aktierna i finska Frictape Net Oy och i estniska bolaget Frictape Net Oü. Verksamheten är en ledande leverantör av säkerhetsprodukter till helikopterplattformar, primärt offshore, runt om i världen. Frictape har en årlig omsättning om ca 7 M€, med god lönsamhet. Förvärven sker tillsammans med de tidigare ägarna Jaakko och Tellervo Uotila där Lagercrantz blir majoritetsägare med drygt 70% och de tidigare ägarna kvarstår som ägare till knappt 30% av aktierna med köp- och säljoptioner som innebär att Lagercrantz kan bli ägare till helheten tidigast om 4 år. Frictape Net-gruppen blir en del av Lagercrantz division Mechatronics.

”Lagercrantz söker väl etablerade produktbolag med ledande positioner i växande nischer. Frictape Net passar väl in i den beskrivningen och vi ser fram emot att fortsätta vidareutveckla företaget internationellt utifrån etablerad plattform.” kommenterar Jörgen Wigh, VD och koncernchef i Lagercrantz Group.

“Vi ser Lagercrantz som en strategisk, långsiktig partner och ägare som kan hjälpa oss vidareutveckla och fortsätta Frictapes internationella expansion” säger Frictapes tidigare huvudägare Jaakko och Tellervo Uotila.

Lagercrantz Group är en teknikkoncern som erbjuder värdeskapande teknik, antingen med egna produkter eller med produkter från ledande leverantörer. Inom koncernen finns ett knappt 50-tal bolag, vart och ett orienterat mot en specifik delmarknad, en nisch. Gemensamt för bolagen är att värdeskapandet är stort, med hög grad av kundanpassning, support, service och andra tjänster. Lagercrantz är verksamt i nio länder i Nordeuropa, i Kina, Indien och i USA. Koncernen har omkring 1 500 anställda och omsätter knappt 4 000 MSEK. Bolagets aktie är listad på Nasdaq Stockholm sedan 2001.

IMAP Finland rådgav säljarna genom hela försäljningsprocessen.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.