IMAP rådgivare till säljarna när Börjes Logistik & Spedition förvärvar Logit Europe i Varberg

Logit Europe AB grundades i Varberg 2002 med uppdrag att driva och utveckla det bästa inom logistik för konfektion och skor. Kunderna består av flera starka varumärken som finns representerade på en internationell marknad. Logit består av ett 25-tal medarbetare och omsätter ca 35 MSEK. Logit erbjuder bl.a. tullager, lager, plock & pack och frakter.

”Logit är ett välskött logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Det är även vårt DNA och kommer därför att passa bra in i vår befintliga verksamhet. Genom möjligheten att förvärva Logit får vi en närvaro på västkusten och ser genom detta betydande möjligheter att utveckla alla våra affärsområden. Det är också en tydlig signal att vi satsar på vår 3PL verksamhet som har vuxit mycket kraftigt de senaste åren. Genom vår etablering på västkusten stärker vi vårt varumärke och utökar vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder”, säger ägaren och tillika styrelseordförande Roland Johansson.

”Verksamheten blir vårt femte logistikcenter i Sverige och totala ytan uppgår nu till 35 000
kvm. Vi ser många synergier med förvärvet där vi båda har transaktionsintensiv logistik till
både konsument och företag. Vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda
marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse”, säger Markus Kinnander utsedd VD i Logit Europe AB.

Börjes Logistik & Spedition AB är ett internationellt och fristående transport- och logistikföretag. Familjeföretaget grundades i småländska Nybro 1947 och agerar främst på den europeiska marknaden. Från kontoren i Nybro och tyska Erfurt trafikleds 100 lastbilar. Börjes Logistik & Spedition AB är Europas ledande landtransportör av explosiva varor, klass1. I systerföretaget Börjes Miljötransporter AB utförs insamling av återvinningskärl i Kalmar län. Gruppen omsätter sammantaget 390 MSEK med 180 medarbetare.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter