IMAP rådgivare då holländska TSS utökar sin närvaro i Sverige genom förvärv av FDT

FDT förvärvades av Elon 2014 för att säkerställa att det system som koncernen använder i alla butiker skulle fortsätta utvecklas långsiktigt. Nu har koncernen hittat en ägare som man upplever kan ge företaget samma fokus, och därför valt att sälja FDT till Total Specific Solutions, TSS, som är ledande aktör inom IT-affärslösningar.

"Med TSS har vi säkrat kontinuiteten både för Elon och för de anställda i FDT och kommer vara en viktig kund för företaget framöver,” säger Stefan Lebrot, VD för Elon-koncernen. ”Med FDT får vi de robusta lösningar som vi behöver för att möta konsumenternas behov och fortsätta vår utveckling som ledande aktör på marknaden.”

På TSS ser man köpet som strategiskt viktigt för företagets satsning på den svenska marknaden, där man sedan tidigare erbjuder affärssystem med inriktning på fordonsbranschen genom Infoflex.

”Förvärvet av FDT stärker vår position på den svenska marknaden, där vi framöver kommer kunna erbjuda lösningar från både Infoflex och FDT,” säger Ramon Zanders, koncernchef på TSS. ”Med FDT får vi en ledande aktör inom VMS, Virtual Market Software, med fokus på detaljhandeln, en bransch som vi har lång erfarenhet av genom ACA, Divide och Maestro.”

Förvärvet är en del av en långsiktig strategi för TSS och FDT kommer fungera som en oberoende affärsenhet, under ledning av VD Katarina Hökfors.

”Vi är långsiktiga ägare som arbetar utifrån principen ”Software for life”, där vi kommer arbeta nära viktiga kunder som Elon-koncernen, under lång tid,” säger Ramon Zanders. ”Vår erfarenhet av att driva och utveckla programvaruföretag kommer gynna både medarbetare och kunder.”

Om FDT
FDT:s programvara består av Excellence Retail, en modern molnbaserad POS-lösning med den allra senaste tekniken för betalningar samt Avance, ett ERP-system för back office, som täcker alla behov för en butik eller en butikskedja. FDT:s nya ERP-produkt, Sellus, är ett webbaserat back office-system som kombinerat med POS-lösningen erbjuder nya flexibla möjligheter till integration.

Om Total Specific Solutions
Total Specific Solutions är en ledande leverantör av IT-affärslösningar och består av oberoende affärsenheter som levererar produkter och tjänster till sina specifika vertikala marknadssegment. Kunskapen om marknaden bygger på decennier av erfarenhet. TSS kunder återfinns bland annat inom områden som sjukvård, kommunala och statliga verksamheter och företag, detaljhandel, finansiell- och juridisk verksamhet, bokföring, föreningar, fastighetsbranschen, bilindustrin, hotell- och restaurang och tillverkande företag. TSS är en del av Constellation Software Inc. (CSI), ett publikt bolag noterat på den kanadensiska börsen.

Om Elon Group
Elon Group är en nordisk allians som ägs och drivs av egna företagare och handlare i Sverige och Norge. Koncernen ingick under 2018 i ett partnerskap med detaljhandelskedjor i samtliga fem nordiska länder – Elon i Sverige och Norge, Heimilistaeki på Island, Hvidt & Frit i Danmrk och Veikon Kone i Finland. Med fler än 500 butiker i Norden är Elon-koncernen alltid nära sina kunder.

IMAP Sverige var TSS rådgivare genom hela förvärvsprocessen.

Fler nyheter