Hitta din rådgivare


Vitec förvärvar finska programvarubolaget ALMA Consulting Oy

ALMA Consulting Oy utvecklar och levererar programvaror för informationshantering inom processindustri och energibolag i Finland. Produkterna gör det möjligt för företag att bland annat effektivisera och planera sina produktionsstödjande processer.

ALMA Consulting Oy utvecklar och levererar programvaror för informationshantering inom processindustri och energibolag i Finland. Produkterna gör det möjligt för företag att bland annat effektivisera och planera sina produktionsstödjande processer. Bolaget har i dag cirka 100 kunder. Bolaget omsatte 31,6 MSEK med ett justerat EBITDA-resultat om 7,9 MSEK för räkenskapsåret 2019. ALMA Consulting grundades 1986 av Matti Nissilä och Kalervo Tervola. Juha Nissilä, CEO, är son till en av grundarna. Bolaget har verksamhet i Karleby, Brahestad och Helsingfors.

”ALMA Consulting är ett välskött och lönsamt bolag som erbjuder kvalitativa produkter med fokus på kundnytta. Verksamheten passar bra in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen, därför är vi alltid noggranna med våra förvärvskriterier. I dag hälsar vi ett 20-tal nya medarbetare varmt välkomna till koncernen”, säger Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group.

”Det känns helt rätt med Vitec som ny ägare till bolaget. De har en lång erfarenhet och bred kompetens inom nischade programvaror som gör att de verkligen förstår vår verksamhet. Våra kunder uppskattar en långsiktig ägare som är engagerad i utvecklingen av företaget. Jag ser fram emot att fortsätta växa med bolaget här i Finland tillsammans med våra hängivna medarbetare och Vitec”, säger Juha Nissilä, CEO.

Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. De utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Företagets 750 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 156 Mkr år 2019.

IMAP rådgav Vitec genom hela förvärvsprocessen.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.