Belysningsföretaget Globen Lighting förvärvas av Screen Capital

Screen Capital har förvärvat Globen i Svenljunga AB (Globen Lighting) ihop med nuvarande VD och delägare Alexander Meyenberg Hall. Globen Lighting formger, tillverkar och säljer interiörbelysning för såväl privat som offentlig miljö. Huvudkontoret ligger i Svenljunga och via återförsäljare exporterar man belysning till stora delar av Europa och många andra delar av världen.

Globen Lighting har haft en mycket fin utveckling de senaste åren och är idag en av marknadens större aktörer i Sverige i belysningsbranschen. Ägarförändringen är ett led i generationsskifte och i syfte att fortsätta expansionen av bolaget.

Screen Capital är ett svenskt privatägt investeringsbolag som äger och utvecklar små och medelstora bolag. Screens ambition är att göra bra bolag ännu bättre tillsammans med bolagets ledning.

”Jag är otroligt glad att få in dessa grabbar som delägare i bolaget”, säger Alexander. ”De har sett hur vi, även under Coronatider, har en fortsatt stark tillväxt och likt mig ser de stor potential för Globen Lighting att växa till något ännu större framöver. Vi har också samma affärsfilosofi med mjukare värden och långsiktighet i fokus, något som vi alla ser som en förutsättning för en hållbar utveckling och tillväxt. Fredrik och Anders tillför inte bara Globen Lighting ett stärkt kapital för satsningar och investeringar framöver, utan bidrar som delägare också med bred kompetens och erfarenhet, stort kontaktnätverk och en härlig energi. Jag och mina kollegor på Globen Lighting hälsar Fredrik och Anders varmt välkomna i teamet och ser fram emot att fortsätta Globen Lightings fina resa tillsammans med dem!”.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter