IMAP rådgivare åt holländska dukttillverkaren Weterings vid försäljning till Göteborgsbaserade Hexatronic (publ)

Hexatronic Group AB (publ) (“Hexatronic”) har förvärvat 100% av aktierna i H. Weterings Galgeweg BV (“Weterings”) i Nederländerna. Weterings tillverkar dukt och slangar för telekommunikations- och jordbruksmarknaden. Weterings grundades 1945 och tillverkar ett brett sortiment av högkvalitativa dukter och slangar som används för bland annat kabelskydd inom FTTH-marknaden och som bevattningslösningar till jordbruksmarknaden. Företaget har stor och flexibel produktionskapacitet vilket resulterar i korta ledtider och hög kundnöjdhet. Weterings har under de senaste tolv månaderna genererat en försäljning om 15 MEUR med ett EBITDA-resultat om 1,6 MEUR.

“Vi är mycket glada över att välkomna Weterings till Hexatronic Group. Förvärvet är strategiskt då Weterings både är mycket väl beläget i centrala Europa med närhet till flera viktiga och stora marknader, samt att det kommer öka Hexatronics produktionskapacitet av dukt”, säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group.

“Vi är glada över att ta nästa steg i utvecklingen av Weterings. Att bli en del av Hexatronickoncernen kommer ge oss en plattform som möjliggör för ytterligare tillväxt och utveckling av vårt företag. Ledningen och personalen är engagerade i att göra denna resa till en framgång för alla intressenter”, säger Rik Rombouts, VD för Weterings.

Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och koncernen är listad på Nasdaq Stockholm.

Weterings kommenterar IMAPs rådgivning: ”IMAP har stöttat oss vid flera tillfällen genom åren för att hitta nya vägar och infallsvinklar framåt för Weterings. Vi och IMAP har varit en bra match både på ett personligt och professionellt plan. IMAP visade speciellt sin kompetens och uthållighet när förhandlingarna blev komplexa. Deras professionella, kunniga och uppriktiga inställning ledde till ett bra resultat för alla inblandade parter”.

IMAP Holland var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter