Norska SYSCO gör ytterligare ett uppköp i Sverige då de förvärvar SQL Service Nordic AB

SYSCO köper 100% av aktierna i SQL Service Nordic AB, Nordens främsta Microsoft SQL Server-specialist och managed service-bolag, och utvidgar därmed sin portfölj på den nordiska marknaden ytterligare.

SQL Service Nordic AB som startades 2009, är Microsoft SQL Server och Azure Data Platform-experter och erbjuder kunder i både den privata och offentliga sektorn specialicerad övervakning, support och 24/7 drift av SQL Server, samt tjänster inom SQL utveckling, Business Intelligence, Power BI och Azure Data Platform. Bolaget har 22 anställda och huvudkontor i Stockholm.

På SQL Service arbetar SQL Server experter med i snitt 17 års erfarenhet av databaser i Microsoft-miljö. Bolaget är en Microsoft certifierad Gold-partner och rätt leverantör för den som använder Microsoft SQL Server för sina affärskritiska system, som har behov av avancerade databaser och kräver bästa prestanda, hög säkerhet, skalbarhet, träffsäkra analyser samt söker smarta lösningar för allt mellan datacenter och molnet.

Håkan Winter, CEO i SQL Service Nordic kommenterar: ”Med den ökade digitaliseringen ser vi att marknaden växer inom flera olika databasplattformar där SQL service inte tidigare haft fokus. Med Syscos uppköp ser vi möjligheten att kombinera vår spetskompetens på Microsoftplattformen med deras bredd på andra plattformar för att bli en komplett leverantör av databastjänster i hela Norden”.

Norska SYSCO fortsätter därmed sitt tillväxtmomentum med ytterligare en förstärkning av den internationella verksamheten.

”Genom uppköpet av SQL Service stärker vi både vår tjänsteportfölj kring övervakning, integration och utveckling av kritiska databaser, samt bredden i vår spetskompetens inom Microsoft området, särskilt inom business intelligence. Den explosionartade tillväxten av datamängder de senaste åren gör att vi upplever stor efterfrågan och kraftig tillväxt inom detta område”, säger koncernchef i SYSCO, Dagfinn Ringås. Dagfinn fortsätter: ”Med SQL Service med i laget kan vi nu ge kunder i hela Norden ett komplett ”datadrivet erbjudande” både med säker 24/7 drift av affärskritiska databaser och spetskompetens kring hur man förvandlar data till insikt”.

SYSCO’s mission är att skapa digitala framgångssagor hos sina kunder med hjälp av djup branschkunskap och tung spetskompetens inom tekniken. Vi levererar smarta applikationer till energibranschen, extremt duktiga konsulter och specialiserad övervakning av affärskritiska databaser och IT infrastruktur.

För att få alla system att samspela, behöver kunderna en leverantör som förstår tre saker: branschen de opererar i, systemen de redan har, samt nya tekniker för molntjänster och dataströmmar. Det har SYSCO med över 250 specialister – eller tekniska superhjältar – från 20 olika länder, fördelat på åtta kontor i Norge och Skandinavien.

SYSCO ägs av det norska private equity företaget, Credo Partners med Ferd som största investerare.

Robert Svensson, IMAP, kommenterar: ”Vi ser fram emot att fortsätta att följa resan tillsammans med Sysco och det gläder oss att bolaget nu kan fullfölja sin ambition: att bli en Nordens ledande specialist inom SQL Server. Ett stort tack till Steinar, Tina och Håkan för förtroendet att få driva försäljningsprocessen av SQL Service”.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter