Hitta din rådgivare


Volati förvärvar IMAPs klient Apisa, en spansk leverantör av lösningar för torkning och lagerhållning av spannmål, foder och biomassa

Volati har förvärvat samtliga aktier i Apisa S.L, en marknadsledande leverantör i Spanien av lösningar för torkning och lagerhållning av spannmål, foder och biomassa. Apisa omsatte cirka 15 miljoner euro under det senaste räkenskapsåret.

Volati har förvärvat samtliga aktier i Apisa S.L, en marknadsledande leverantör i Spanien av lösningar för torkning och lagerhållning av spannmål, foder och biomassa. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Industri och affärsenheten Tornum. Det stärker Tornums erbjudande inom spannmåls- och foderhantering och ger bolaget en starkare marknadsposition i Europa, där den spanska marknaden för spannmålshantering är en av de största. Apisa omsatte cirka 15 miljoner euro under det senaste räkenskapsåret. 

Förvärvet av Apisa är Volatis sjätte förvärv under 2021 och årets andra tilläggsförvärv till Tornum. Tornums omsättning på årsbasis har som ett resultat ökat från cirka 450 Mkr till cirka 700 Mkr och bolaget är en av Europas ledande aktörer i sin nisch.

– Tilläggsförvärv till befintliga bolag är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker och påskyndar bolagens arbete i enlighet med beslutade strategier och skapar ytterligare värde genom synergier. Vi är glada över att få möjlighet att förvärva spanska Apisa. Förvärvet passar väl in i Tornums europeiska tillväxtstrategi och skapar möjligheter till betydande försäljningssynergier eftersom vi får tillgång till både attraktiva produkter och nya marknader, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri. 

Apisa är ett entreprenörsdrivet företag med cirka 50 anställda och säte i spanska Huesca. Det är en marknadsledande leverantör i sin nisch, både i Spanien och andra utvalda marknader i exempelvis Latin- och Sydamerika. Företaget har en bred produktportfölj inom intressanta produktsegment för spannmåls-, foder- och biomassahantering.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Apisa till Tornum. Förvärvet av JPT-Industria tidigare i år har tydligt förstärkt vår position i Norden och vi tar nu steg för att ytterligare förstärka vår europeiska närvaro. Årets båda förvärv är dessutom viktiga för vår satsning mot marknadssegmentet Industri. De kompletterar vår produktportfölj och gör oss till en betydande helhetsleverantör av anläggningar för hantering av såväl spannmål som biomassa, säger Jerker Funnemark, vd för Tornum.

Volati är en svensk industrigrupp grundad 2003 som består av affärsområdena Salix Group och Industri. Volati förvärvar främst bolag med beprövade affärsmodeller, ledande marknadspositioner och starka kassaflöden till rimliga värderingar och vidareutvecklar dessa med fokus på långsiktigt värdeskapande. Strategin är att bygga vidare på företagens identitet och entreprenörsanda och därtill addera ledarskap, kunskap, processer och finansiella resurser. Volati har verksamhet i 16 länder, cirka 1 500 anställda och en årlig omsättning om drygt 5 miljarder kronor. Volatis stamaktier och preferensaktier är noterade på Nasdaq Stockholm

IMAP Spanien och Sverige arbetade som säljarnas rådgivare genom hela processen.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.