Hitta din rådgivare


Hydroscand Group förvärvar Anderstorp Hydraulik, ett ledande bolag inom hydrauliksystem och service

Hydroscand Group AB har förvärvat 100% av aktierna i Anderstorp Hydraulik AB, ett av Sveriges ledande bolag inom hydrauliksystem och service. Bolaget omsätter cirka 75 miljoner SEK, med en god lönsamhet. Huvudkontoret ligger i Anderstorp.

Hydroscand Group AB har förvärvat 100% av aktierna i Anderstorp Hydraulik AB, ett av Sveriges ledande bolag inom hydrauliksystem och service. Bolaget omsätter cirka 75 miljoner SEK, med en god lönsamhet. Huvudkontoret ligger i Anderstorp.

Anderstorp Hydraulik AB grundades 1984 och deras huvudsakliga verksamhet är att leverera effektiv och professionell hydraulikservice och förebyggande underhåll till industrin.

Förvärvet går i linje med Hydroscand Group’s vision att vara kundens naturliga val inom slang, ledningskomponenter och tillhörande service. Anderstorp Hydraulik AB fortsätter att verka under eget namn och nuvarande VD, Sven Järnland, kommer att stanna kvar och leda verksamheten.

Idag har Anderstorp Hydraulik AB cirka 35 anställda och förvärvet förväntas att få en mindre positiv påverkan på koncernens resultat och ställning. Verksamheten kommer att inkluderas i Hydroscand ABs räkenskaper från och med den 1 juni 2022.

Frida Norrbom Sams, CEO Hydroscand Group AB, kommenterar:

”Vi välkomnar Anderstorp Hydraulik AB till Hydroscand Group. Vi bygger vidare på vårt långsiktiga partnerskap med Anderstorp Hydraulik som är ett välskött och kundfokuserat bolag med en god lönsamhet. I och med detta förvärv erhåller Hydroscand en marknadsledande position inom hydraulikservice i Sverige.”

Sven Järnland, VD och styrelseordförande Anderstorp Hydraulik AB, kommenterar:

”Vi är glada att få fortsätta vår resa tillsammans med Hydroscand Group AB. Vi har en lång historik som samarbetspartners ochvi är övertygade om att vi gemensamt bidrar till att öka kundernas och vår egen kunskap och expertis. Det ska bli spännande att fortsätta aktivt arbeta för både befintliga och framtida kunder.”

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns bolaget representerade med verksamhet i 18 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter. I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress.

IMAP var säljarens rådgivare.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.