Hitta din rådgivare


Indutrade förvärvar Prodiagnostics i Vellinge, en ledande svensk leverantör av drogtester

Prodiagnostics är en ledande svensk leverantör av drogtester och erbjuder ett brett utbud av snabbtester och laboratorieanalyser. Bolaget grundades 2012 av Susanne Nidemar och har sedan dess försett den svenska marknaden med tester som är marknadsledande avseende känslighet och spårtid.

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det svenska medicinteknikbolaget Pro Diagnostics Scandinavia med huvudkontor i Vellinge utanför Malmö.

Prodiagnostics är en ledande svensk leverantör av drogtester och erbjuder ett brett utbud av snabbtester och laboratorieanalyser. Bolaget grundades 2012 av Susanne Nidemar och har sedan dess försett den svenska marknaden med tester som är marknadsledande avseende känslighet och spårtid.

Prodiagnostics har två affärsområden: Professional use och Workplace testing. Kundgrupperna för Professional use är aktörer inom hälso- och sjukvård, såsom regioner, kommuner och privata vårdaktörer. Kunderna inom Workplace testing består av privata företag som drogtestar sin personal.

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Bolaget arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Indutrades omsättning uppgick 2021 till 21,7 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Förvärvet stärker Indutrades kluster av medicinteknikföretag och Prodiagnostics, med en unik produktportfölj och goda expansionsmöjligheter, har en stark grund för fortsatt tillväxt.

”Med Indutrade som ägare får vi en långsiktig och stark ägare som delar vår syn på bolagets möjligheter och styrkor samt våra värderingar. Med dem i ryggen känner jag stor tillförsikt till framtiden och jag tycker nu att vi har alla pusselbitar på plats för att lyckas med den fortsatta utvecklingen av Prodiagnostics", säger Susanne Nidemar, VD och tidigare ägare.

IMAP var säljarens rådgivare och kom tidigt i kontakt med Susanne och kunde därför driva en strukturerad och effektiv process med stort intresse från många aktörer där valet till slut föll på Indutrade. Susanne kommer att fortsätta i rollen som VD i bolaget även efter ägarbytet där hon med tillförsikt ser att Indutrade kommer kunna tillföra de resurser, kompetens och kunskap som behövs för att ta bolaget till nästa nivå.

Susanne fortsätter: ”IMAP har verkligen fått mig att känna trygghet genom hela denna, i vissa stunder, tidsomfattande process. De har lotsat mig igenom alla steg på ett väldigt professionellt sätt och med 100 % engagemang ”.

Tim Persson, partner på IMAP, kommenterar: "Genom att kunna erbjuda ett helhetskoncept inom drogtestning med unika laboratorieanalyser har Prodiagnostics lyckas bygga upp en ledande position på marknaden. Det har varit ett nöje att jobba tillsammans med och hjälpa Susanne i den här processen och vi är mycket nöjda över att ha hittat en köpare som kan förverkliga bolaget framtidsplaner. Vi ser fram emot att följa Prodiagnostics resa framåt tillsammans med sina nya ägare.”

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.