Indutrade förvärvar Primed, en svensk leverantör av professionell behandlingsutrustning för fysioterapi

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det svenska bolaget Primed Fysio och Rehab AB.

Primed är en svensk leverantör av professionell behandlingsutrustning för fysioterapi. Produkterna används för avancerad fysioterapi som riktar sig till patienter med omfattande rehabiliteringsbehov. Kunderna är offentliga och privata vårdgivare, såsom regioner, äldreboenden och privata kliniker inom fysioterapi, naprapati och kiropraktik. 

Primed grundades 2004 av familjen Primnell och är baserat i Halmstad, Sverige. Tidigare ägare, Fredrik Primnell, kommer fortsätta som VD även efter försäljningen.

Köparen Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Företagen inom Indutrade utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Indutrades omsättning uppgick 2021 till 21,7 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

IMAP var säljarnas rådgivare under hela processen.

Tim Persson, IMAP:

"Efter en välstrukturerad process med stort intresse är vi nöjda med att valet föll på Indutrade då de med sin långsiktighet kan fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Fredrik. Vi önskar dem lycka till och det ska bli spännande att fortsätta följa bolaget framåt”

Fler nyheter