Hitta din rådgivare


Orkla förvärvar ungerska Khell-Food, en ledande producent av färdiga smörgåsar och baguetter

Khell-Food är den största tillverkaren av färdiga smörgåsar och baguetter på den ungerska marknaden. Bolaget omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 160 anställda.

Khell-Food är den största tillverkaren av färdiga smörgåsar och baguetter på den ungerska marknaden. Bolaget etablerades 1992 av Zoltán Kelényi och distribuerar idag över hela Ungern från en modern produktionsanläggning utanför Budapest. Produkterna säljs främst på bensinstationer och butikskedjor under företagets eget varumärke. Khell-Foods omsätter cirka 85 miljoner kronor och har 160 anställda.

"Vi har varit framgångsrika i motsvarande kategorier i Tjeckien och Slovakien och kommer att fortsätta att bygga vidare på denna erfarenhet. Detta förvärv är också i linje med Orklas strategi att växa inom Out of Home-kanalerna”, säger Paul Jordahl, VD för Orkla Foods Europe.

Orkla är ett ledande industriellt investeringsbolag med ett varumärkes- och konsumentorienterat fokus, och är noterat på den norska börsen. Som ett av 12 portföljbolag genererar Orkla Foods Europe 17,3 miljarder NOK i intäkter och har cirka 6 500 anställda verksamma i 10 länder i norra, centrala och östra Europa.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

 

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.