EQT Ventures portföljbolag Unmind förvärvar irländska Frankie Health, en plattform för mental hälsa för arbetsgivare och deras team

Frankie etablerades i Dublin 2020 av grundarna James McGann och Seb Poole. Frankie har sitt huvudkontor i Irland och har 17 anställda. Bolaget tillhandahåller en personlig plattform för mental hälsa för arbetsgivare och deras team via evidensbaserade övningar för att bygga mental styrka hos användaren. Plattformen kopplar samman användaren med över 1 000 terapeuter som kan nås hemifrån eller från kontoret.

Unmind är en Londonbaserad arbetsplatsplattform för mental hälsa som hjälper anställda att proaktivt mäta, förstå och vårda sin egen mentala hälsa. Unmind är en heltäckande plattform som stödjer en mängd olika ämnen och är tillgängligt för mer än 2 miljoner anställda i 110 länder och används av några av världens främsta arbetsgivare, inklusive Uber, British Airways, Marks & Spencer, och Samsung.

Unmind är ett portföljbolag till EQT Ventures, VC-delen av det svenska PE-bolaget EQT Group. EQT investerade i Unmind som en del av bolagets finansieringsrunda på 47 miljoner pund i maj 2021.

Frankie Healths grundare James McGann och Seb Poole kommer att ansluta sig till Unmind tillsammans med resten av företagets anställda.

James McGann, medgrundare av Frankie Health kommenterar: "Det var redan från början tydligt att Unmind och Frankie delade samma vision och att bolagen kompletterade varandra. Idag går vi samman för att ta medarbetares välbefinnande till nästa nivå. Tillsammans som ett team delar vi en unik vision för framtiden för anställdas mentala hälsostöd och vi kan inte vänta med att dela den med er alla."

Unminds VD och medgrundare Dr. Nick Taylor kommenterar: ”Idag når vi en betydande milstolpe i Unmind-resan. Unmind kommer alltid att förespråka att förebyggande är bättre än att bota, men för att uppfylla vår vision och bli den mest betrodda och effektiva globala partnern för att förändra organisationens och anställdas mentala hälsa måste vi göra mer. Genom förvärvet av Frankie Health stärker vi vårt erbjudande då vi kan integrera experttjänster och stödja våra användare genom hela vårdflödet.”

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter