Indutrade förvärvar finska Labema, ett teknikhandelsbolag inom life science och bioteknik

Labema är ett teknikhandelsbolag verksamt inom life science och bioteknik som erbjuder diagnostisk utrustning och material till främst offentlig sjukvård, livsmedelsindustri och forskningslaboratorier.

Bolaget har en stark säljorienterad kultur och hög teknisk expertis inom nischsegment som mikrobiologi, molekylärbiologi, livsmedelsdiagnostik och system för laboratorierobotar. Labema har 20 anställda och är baserat i Helsingfors, Finland. Bolaget omsätter cirka 70 miljoner SEK.

"Labema har en stark entreprenörsanda och expertis i att utveckla djupa, långvariga relationer med sina kunder och leverantörer. Det är också det första medicinteknikbolaget vi förvärvar i Finland och vi är glada att välkomna dem till Indutrade-familjen", säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade.

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av omkring 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Bolagen inom Indutrade utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Indutrades omsättning uppgick 2022 till 27 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Fler nyheter