Hitta din rådgivare


IMAP har agerat rådgivare åt ägarna till Wemo Automation i Värnamo, en tillverkare av linjärrobotar och automationsceller, vid försäljning till japanska Yushin Precision Equipment

Wemo är en av de ledande tillverkarna av linjärrobotar och automationslösningar inom plastindustrin i Europa. Yushin verkar inom samma område med framstående marknadspositioner i Asien och Nordamerika.

Yushin Precision Equipment (Japan) ("Yushin") förvärvar 100 % av aktierna i Wemo Automation AB (Sverige) ("Wemo") från HAHN Group (Tyskland) ("HAHN").

Idag, den 16 maj 2023, undertecknade Yushin och HAHN Group en överenskommelse om att Yushin förvärvar 100 % av aktierna i Wemo Automation. Wemo är en av de ledande tillverkarna av linjärrobotar och automationslösningar inom plastindustrin i Europa. Yushin verkar inom samma område med framstående marknadspositioner i Asien och Nordamerika.

Under dess nya ägande kommer Wemo att förbli ett starkt varumärke för den europeiska marknaden och bygga grunden för Yushins expansion i Europa. Beslutet att sälja Wemo, med ett sortiment av standardiserade produkter, är en del av HAHN Groups strategi att fokusera på sin kärnverksamhet som är att tillhandahålla skräddarsydda fabriksautomationslösningar till kunder inom fordons-, medicinteknik-, elektronik- och konsumentvaruindustrin.

Som ett direkt dotterbolag till RSBG SE, RAG-stiftelsens arm inom midcap-investeringar, var det en nyckelprioritet för HAHN och RSBG att hitta ett nytt hem för Wemo som skapar de bästa möjligheterna för företaget. Yushin är exakt den partnern.

RSBG har en evig ägarhorisont men granskar löpande sin portfölj för att se till att alla dess företag har möjlighet att växa på bästa sätt.

"Vi är glada över Wemos tekniska skicklighet och användarvänliga kontroller, som är ett perfekt tillskott till vår portfölj. Under Wemos ledning kan Yushin utöka sin marknadsposition i Europa och dra nytta av Wemos breda distributörsnätverk", förklarar Takayo Kotani, Yushin VD, om bakgrunden till transaktionen.

Philipp Unterhalt, Co-CEO HAHN Group tillägger att "efter de senaste årens snabba tillväxt fokuserar HAHN Group ännu mer på sin kärnverksamhet som en oberoende integratör för fabriksautomation. Dock anser vi det alltid vara vår skyldighet att kontinuerligt se över våra innehav och se till att varje företag har de bästa förutsättningarna för fortsatt tillväxt och det anser vi oss hittat i Yushin”.

"Det nya partnerskapet med Yushin erbjuder många möjligheter för Wemo och dess anställda", säger Johannes Kjellgren, VD för Wemo. Johannes fortsätter: "Vi talar redan samma språk när det gäller linjärrobotar, kvalitetsstandarder och ambitioner. Med ytterligare innovationer och ledarskap på den europeiska marknaden får Wemo nu ny fart för ytterligare tillväxt."

Affären förväntas vara klar inom de kommande veckorna.

IMAP Sverige har tillsammans med IMAP Tyskland och IMAP Japan rådgivit säljaren under hela processen.

Kontakta oss
Kontakta oss
Middle-market M&A is a world of opportunity, and with that comes a sea of options and moving parts. Your advisor is the compass. Contact us for a no-commitment consultation with an M&A specialist, who’ll listen carefully to your concerns and give an honest, unbiased assessment on the best way forward.
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.