Addtech AB

Hitta din rådgivare
Industri
Addtech AB
Industrikonglomerat
Förvärvade 100% av aktierna
Bevi International AB
Tillverkning av elektriska motorer
Rådgav vid försäljning av företaget

IMAP rådgav vid försäljningen av Bevi International AB till Addtech AB

BEVI är en av de ledande leverantörerna av elektriska motorer i Sverige och har även starka positioner och verksamheter i övriga Norden, Baltikum och Kina. BEVI-bolagen är kända för sina elektriska motorer men säljer även mekaniska växlar, frekvensomriktare, egentillverkade specialmotorer samt erbjuder service och underhåll. Sammantaget omsätter BEVI-bolagen ca 200 MSEK och har drygt 90 anställda.

 

BEVI-bolagen bildar en egen affärsenhet inom affärsområdet Addtech Industrial Solútions. Addtech ser goda möjligheter att tillsammans med de tidigare ägarna i BEVI utveckla och stärka affärskoncept inom elektriska drivsystem såväl produktmässigt som geografiskt till industriella kunder.

 

Addtech är en teknikhandelskoncern som inom valda nischer utvecklar och säljer högteknologiska komponenter och system till industriföretag och servicenäring. Koncernen har en årsomsättning om cirka 4 miljarder SEK och har ca 1 300 medarbetare. Kunderna är främst tillverkande företag inom mekanisk industri, fordons-, telekom- och elektronikindustri samt laboratorier inom vård och forskning i Norden. Addtech tillför kunden både tekniskt och ekonomiskt mervärde. Addtechaktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

 


"-Processen med att finna nya ägare åt BEVI gav ett stort gensvar hos de intressenter på marknaden som vi presenterade vår klient för. Till slut föll valet på Addtech då de kunde uppvisa en långsiktig lösning för ägarna och bolaget. De tidigare ägarna är väldigt nöjda med Addtech och ser fram emot att jobba vidare tillsammans med dem för att utveckla och stärka BEVI", förklarar Jörgen Larsson, IMAP.

 

Jörgen fortsätter; "-För vår egen del känns det dessutom mycket roligt att återigen göra en affär i Småland".

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.