Chiller Oy

Hitta din rådgivare
Företagstjänster
Chiller Oy
Tillverkare av kylaggregat
Förvärvade 100% av aktierna
Forsberg & Tibell Kyl AB
Kylinstalltioner
Rådgav vid köp av företaget

IMAP Sverige rådgav finska Chiller Oy vid deras förvärv av Forsberg & Tibell Kyl AB


Jönköpingsföretaget betraktas som ledande i regionen och startades readn på 1930-talet. Forsberg & Tibell är ett serviceföretag verksamt i kylbranschen med installation och service av kylanläggningar, luftkonditioneringar och värmepumpar.

 


"Jag glädjer mig att få ingå i Chillerkoncernen, på så vis får vi tillgång till högkvalitativa produkter inom kyla och värme som definitivt kommer våra kunder till godo", säger Sven Karlsson, VD och tidigare ägare i Forsberg & Tibell sedan 1987. "Jag kommer att fortsätta i bolaget och ser fram emot att marknadsföra Chiller på en intressant marknad", avslutar Sven.

 


Chiller Oy är en tillverkare av produkter för kylinstallationer av hög kvalité. Kylmaskiner, fläktkylare och värmepumpar är några av bolagets storsäljare. Chiller har funnits på marknaden i 22 år, omsätter drygt 200 MSEK med hög lönsamhet.

 


"Idag finns vi representerade i Stockholm men förvärvet av Forsberg & Tibell skapar stora förutsättningar att marknadsföra våra produkter på en större geografisk marknad", säger Heikki Lahdenperä, VD och delägare i Chiller Oy.

 


"I Finland har vi framgångsrikt köpt upp duktiga entreprenörer och jag är inte främmande för fler förvärv i Sverige som ett led i att växa på en intressant marknad", menar Heikki.

 


Chiller finns förutom i Finland och Sverige även representerade i Norge, Ryssland och Mellanöstern. Forsberg & Tibell kommer även fortsättningsvis att verka under sitt eget varumärke.

 


IMAP Sverige var köparens rådgivare och projektledare genom hela processen.

IMAPs TEAM
Transaktionsrådgivare
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.