Greencarrier AB

Hitta din rådgivare
Transport & Logistik
Greencarrier AB
Transportgrupp
Förvärvade 100% av aktierna
Trana Spedition AB
Speditör
Rådgav vid försäljning av företaget

IMAP rådgivare då Trana Spedition AB förvärvas av Greencarrier AB

Trana Spedition blir med sin biltrafik till och från Finland ett bra komplement till Greencarriers verksamhet

Trana Spedition AB bildades 1983 och är ett privatägt svenskt logistikföretag med fokus att ge kunderna ett bättre och personligare alternativ till transporter mellan Sverige och Finland. Företaget har sex medarbetare och en omsättning på 72 miljoner (2011).

 

”För oss på Trana Spedition innebär det många möjligheter. Greencarrier kommer att erbjuda oss fortsatta utvecklingsmöjligheter till fler marknader i Östersjöområdet och vidare i Östeuropa”, säger Kenneth Sankala, tills nu VD och ägare av Trana Spedition, och som kommer att fortsätta som chef för verksamheten i Länghem. 

 

”Trana Spedition AB är ett mycket fint och välskött bolag som kommer att, med sin välutvecklade biltrafik till och från Finland, bli ett ypperligt komplement till vår övriga verksamhet med vårt fokus på bl.a. Norden och Baltikum. Genom förvärvet får vi dessutom ett lokalkontor i Boråsområdet med dess intressanta näringsliv”. Säger Peter Nevhagen, CEO, Greencarrier Freight Services International. ”Med vår gemensamma syn på kvalitet, miljö och med en hög personlig service är jag övertygad om att kunderna kommer att se fördelarna av Greencarriers förvärv av Trana Spedition”, fortsätter Peter.


Greencarrier är ett av Nordens största privatägda transportföretag och erbjuder kundanpassade globala logistik- och transportlösningar. Bolaget har 750 anställda med verksamhet i 13 länder. Omsättningen 2012 var 2,8 Mdr. Greencarrier Freight Services är, med sina 450 anställda, det största affärsområdet inom gruppen.

 

”Det känns oerhört roligt att kunna genomföra denna affär. Greencarrier som ägare stod högt upp på Kenneths önskelista när vi påbörjade denna process i och med alla de synergier vi tidigt såg. Vi är övertygande om att båda parter kommer att kunna dra mycket nytta av varandras kompetenser”, säger Andreas Anderberg, IMAP.

 

IMAP var säljaren Trana Speditions rådgivare genom hela processen.

IMAPs TEAM
Transaktionsrådgivare
Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.