Rådgav vid köp av företaget

Livsmedel & Dryck

Miko B.V.

Kaffeproducent Belgien

Förvärvade 100% av aktierna

Kaffekompaniet AB

Kaffe på jobbet Sverige

IMAP rådgivare åt belgiska MIKO då de förvärvar Göteborgsbaserade Kaffekompaniet

MIKO, ett börsnoterat belgiskt företag verksamma inom kaffeservice och plastförpackningar, tar sig nu in på den svenska marknaden genom att förvärva Göteborgsbaserade Kaffekompaniet. Kaffekompaniet har en årlig omsättning på cirka 60 MSEK och 23 anställda.

 

Kaffekompaniet, med kontor i Göteborg, Helsingborg, Karlstad, Malmö och Stockholm. startade sin verksamhet 1988 och är idag ett av Sveriges mest expansiva företag inom Office-Coffee branschen, det vill säga kaffe på jobbet, med återförsäljare i hela landet. Företaget hyr ut och säljer kaffeautomater, kaffemaskiner, kaffebryggare, vattenautomater och varuautomater. Kaffekompaniet kan även erbjuda ingredienser såsom kaffe, socker, mjölk, te och varm choklad.

 

Frans Van Tilborg, VD för MIKO-gruppen, förklarar: ”Vi har under en längre tid jobbat tillsammans med IMAP för att hitta en lämplig bas i Skandinavien då vi ser regionen som mycket intressant. Detta övertagande passar perfekt in i vår långsiktiga strategi att bygga upp separata organisationer inom office-coffee via egna dotterbolag i olika länder. Sverige är nu vad vi kallar en ny ”hemmamarknad”.

 

”Dock har vi inte bestämt oss än om vi ska lägga till de svenska knäckebröden i vårt produktutbud”, tillägger Frans med ett leende.

 

MIKO har verkat inom kaffeindustrin i över 200 år och driver både egna rosterier samt arbetar som leverantörer. MIKO-gruppen sysselsätter cirka 665 personer och uppnådde 2011 en omsättning på cirka 1 100 MSEK. Kaffedivisionen står för cirka hälften av gruppens omsättning.

 

IMAP var köparen MIKO:s rådgivare genom hela förvärvsprocessen.

Experter som arbetade med transaktionen