Rådgav vid försäljning av företaget

Råvaror, kemikalier & gruvdrift

Bolagsgruppen Lotorp AB

Industri- och handelsgrupp Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

Candor Sweden AB

Leverantör av specialkemikalier, metaller och utrustning Sverige

Bolaget levererar till ytbehandlings-, verkstads- och elektronikindustrin

Candor är ett av de äldsta leverantörsföretagen till ytbehandlingsindustrin i Norden och grundades 1946. Med Candors unika kombination av bred kompetens och ett välutvecklat samarbete med olika ledande utländska leverantörer kan företaget erbjuda sina kunder ett komplett och modernt produktsortiment. Idag har Candor dotterbolag i alla nordiska länder samt agenter i Asien, USA och Europa. Bolaget omsätter cirka 150 miljoner kronor.

 

Köparen, Bolagsgruppen Lotorp, är en industri- och handelsgrupp som förvärvar och långsiktigt vidareutvecklar medelstora företag. Johan Cederlund, Candors nya styrelseordförande kommenterar affären: ”Bolagsgruppen Lotorp är väldigt glada över att ha fått möjligheten att förvärva ett mycket välskött och framgångsrikt företag i en spännande bransch.”

 

Candors dagliga verksamhet fortskrider precis som vanligt och de tidigare delägarna fortsätter att arbeta på sina respektive befintliga befattningar. ”Jag ser fram emot att fortsätta att leda och utveckla Candor och vi är mycket nöjda över att få lämna vidare ägandet av företaget till en långsiktig och stabil partner” kommenterar Lisbeth Malm, VD på Candor.

 

Tim Persson, IMAP: ”Efter en välstrukturerad process är vi är nöjda med att valet föll på Bolagsgruppen Lotorp då de har en historisk lokal förankring i Norrköping och då de med sin långsiktighet kan fortsätta vidareutveckla bolaget tillsammans med de gamla ägarna. Vi önskar dem lycka till och det ska bli spännande att fortsätta följa Candor framöver”.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Experter som arbetade med transaktionen