Inducore AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Inducore AB
Industrikoncern
Förvärvade 100% av aktierna
Axipto AB
Skärande bearbetning
Rådgav vid försäljning av företaget

Med förvärvet av Axipto stärker Inducore sin position inom skärande bearbetning med högt automatiserade processer

Axipto AB är ett ungt och nytänkande företag – men med lång erfarenhet och djup kunskap. Axipto har sina rötter i tre svenska verkstadsföretag med olika typer av specialkompetens inom skärande bearbetning. Bolaget bedriver sin verksamhet i Nybro, Målilla och Mönsterås. Axipto har en omsättning på cirka 250 miljoner kronor och cirka 100 anställda.

 

”Med förvärvet av Axipto tar vi ett steg framåt och stärker vår position inom skärande bearbetning med högt automatiserade processer. Axiptos kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl och stärker vår position inom affärsområdet Components. Axiptos kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden. Axipto har en långsiktig relation med sina kunder och en underliggande stabil efterfrågan som givit en god tillväxt de senaste åren.” säger Petter Arvidson, VD och koncernchef Inducore.

 

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med den större industrikoncernen Inducore ser jag att bolaget får resurser och möjligheter att ytterligare utvecklas” säger Bert Ovesson, VD i Nossevo Industries och huvudägare i Axipto.

”Med Inducore kan vi tydligare säkerställa våra kunders behov att Axipto skall växa, bredda kundbasen och bli mer internationella” säger Emanuel Svensson VD i Axipto.

 

Inducorekoncernen är organiserad i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore inkl. Axipto omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda.

 

Bengt Jönsson på IMAP: ”Vi ser en tydlig trend i behovet av starkare ägarstrukturer av svenska industriföretag som kan bidra till möjligheten av en ökad internationalisering och ett bredare tjänsteerbjudande. Inducores köp av Axipto är en i raden av affärer som IMAP har medverkat i under senare tid och som följer denna trend”.

 

IMAP var säljarens rådgivare under transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.