ePassi Payments Oy

Hitta din rådgivare
IT, Teknologi & Media
ePassi Payments Oy
Mobila betalsystem
Förvärvade majoritet av aktierna
Min Friskvård Sverige AB
Friskvårdskuponger
Rådgav vid köp av företaget

Finska ePassi stärker sin ställning som den ledande leverantören av mobila betalningstjänster för personalförmåner i Norden

ePassi Payments Oy har förvärvat en majoritet av Min Friskvård Sverige AB och stärker sin ställning som Nordens främsta mobila betalsystem för personalförmåner. Förvärvet innebär att ePassi kompletterar sitt leverantörsnätverk med fler än sextusen leverantörer.

 

Min Friskvård är en av Sveriges största aktörer av betalsystem för friskvårdsförmåner till anställda. Tjänsterna baseras, i likhet med ePassi, på internet och mobiltelefonteknik. Sedan 2006 har Min Friskvård tillhandahållit ett betalsystem för skattefri motion och friskvård och utvecklat digitala och mobila betaltjänster i Sverige. Min friskvård har en bruttoomsättning på över 60 miljoner kronor och kunder innefattar bland annat Volvo och Uppsala kommun.

 

Genom förvärvet, när betalningssystemet för förmåner fokuseras till en enda aktör, ska ePassi bättre kunna bistå företag som är verksamma både i Finland och Sverige. Målsättningen därtill är att uppnå tillväxt genom införandet av ePassi:s tjänster för lunch och resor på den svenska marknaden.

 

-”ePassi är teknikledande inom personalförmåner med mobila betalningar. Min Friskvårds vilja att tillämpa den senaste tekniken samt dess intressanta kundbas i Sverige gjorde förvärvet till ett naturligt steg i utökningen av vår verksamhet”, säger Risto Virkkala, VD för ePassi. Risto fortsätter: -”Expansionen till Sverige är det första steget i internationaliseringen av ePassi. De allra flesta betalningarna för personalförmåner utförs fortfarande av de anställda genom egna utlägg. Detta utgör grunden för en god tillväxtpotential för ePassi:s mobila beställningsprodukter”.

 

Redan 2008 lanserade ePassi Payments ett mobilt betalsystem som möjliggör kostnadseffektiva, säkra och miljövänliga betalningar för de anställda som erbjuds lunch, sport, kultur eller hälsoförmåner av sin arbetsgivare. År 2014 omnämndes företaget i ”Deloitte Technology Fast 50” som Finlands snabbast växande teknologiföretag. ePassi Payments Ltd ägs av Tech Consulting Group. ePassi omsätter cirka 240 miljoner kronor.

 

IMAP var köparens rådgivare under transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.