Nalka Invest AB

Hitta din rådgivare
Industri
Nalka Invest AB
Investeringsföretag
Förvärvade majoritet av aktierna
Eson Pac Group AB
Tillverkning av förpacknings- och etikettlösningar
Rådgav vid försäljning av företaget

Eson Pac är Sveriges ledande företag inom förpacknings- och etikettlösningar

Eson Pac utvecklar, producerar och levererar kompletta förpackningslösningar bestående av kartonger, förpackningar, bruksanvisning och innehållsförteckning, booklets, etiketter, lösningar för etikettering och märkning samt ytterligare kompletterande produkter och tjänster. Företaget, med huvudkontor i Veddige utanför Varberg, har produktionsanläggningar i Sverige, Danmark och Schweiz. Eson Pac omsätter cirka 785 miljoner kronor.

 

Sedan Eson Pac Groups uppköp av Strålfors Identification Solutions (SIS) hösten 2011 har Strålfors, som är ägt av Postnord, legat kvar med en betydande minoritetspost i Eson Pac Group. Ambitionen har varit att finna nya ägare till denna andel vilket nu har kunnat bli verklighet. Den andra ägaren, Eson Pac Holding, bestående av medlemmar från grundarfamiljen, företrädda av Ann Rydholm, kvarstår som delägare tillsammans med Inter IKEA. Inter IKEA Investments AB kommer in som nya delägare till Eson Pac Group från och med 2015-08-31, då aktieövertagandet från Strålfors/Postnord sker.

 

”Inom Eson Pac är vi alla; Ledning, övriga ägare och medarbetare, mycket glada för våra nya delägare. De kommer att kunna stödja oss i att förverkliga vår tillväxtplan och strategi att blir den ledande partnern för kompletta förpackningslösningar i Europa” säger Michael Bolin, CEO för Eson Pac AB.

 

”Inter IKEA Investments tillför förutom stor kompetens även möjligheter för oss att göra de extra satsningar vi vill göra för att snabbare kunna uppnå våra mål” avslutar Michael Bolin.

 

Inter IKEA Investments fokuserar på investeringar i privatägda svenska företag. De investerar i företag där den gamle ägaren vill vara kvar och utveckla bolaget vidare tillsammans med stöd från IKEA. Exempel på andra investeringar är t.ex. Nordic Modular Group, Brunngård och Ryds Bilglas.

 

”Det har varit en process med många inblandade parter och vi är glada att ha hittat en lösning som gynnar alla. Vi har varit involverade i Eson Pac i sju år nu och därför ska det bli extra spännande att följa företagets fortsatta resa tillsammans med Inter IKEA”, säger Jörgen Larsson, IMAP.

 

IMAP var Eson Pac Holdings rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.