Per Vannesjo Industri AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Per Vannesjo Industri AB
Industrikoncern
Förvärvade 100% av aktierna
Ess Kå Metallindustri AB
Komponenttillverkning
Rådgav vid försäljning av företaget

Genom förvärvet skapas en helhetsleverantör inom komponenter till främst tunga lastbilar

Ekenäs Mekaniska AB i Ekenässjön och EssKå Metallindustri AB i Landeryd har gått samman i en gemensam koncern genom att Ekenäs Mekaniskas moderbolag Per Vannesjö Industri AB förvärvat EssKå. Bolagen omsatte 2013 tillsammans ca 300 MSEK med ca 160 medarbetare. Inriktningen för bägge bolagen är att vara komponentleverantör till främst tunga lastbilar, men även andra kunder inom områden som värmeväxlare och aluminiumprofiler. Inom lastbilsområdet är Ekenäs Mekaniskas specialitet bockade rör och EssKås specialitet är djupdragna plåtdetaljer.

 

”Genom samarbete med Ekenäs Mekaniska får vi tillgång till en bredare kundbas”, säger EssKås tidigare ägare Lennart Morin.

 

Patrick Strömberg, VD för Ekenäs Mekaniska, kommenterar att ”Vi får gemensamt en mer balanserad kundmix, och vi kommer att kunna dra nytta av varandra i både säljarbete och erfarenhetsutbyte inom produktionen.”

 

Per Vannesjö, VD för Per Vannesjö industri AB framhåller att ”Bägge bolagen är välskötta och kompletterar varandra väl. Jag ser fram emot att samarbetet inom koncernen kommer att ytterligare stärka bägge bolagen.”

 

EssKå Metallindustri AB är en underleverantör till framför allt tung fordonsindustri med tonvikt på djupdragna plåtdetaljer. Företaget är certifierat enligt ISO/TS 16949 och ISO 14001. Företaget omsatte 2013 151 MSEK med 55 medarbetare.

 

Ekenäs Mekaniska AB är specialiserade på tillverkning av komponenter baserade på rör och profiler i stål, rostfritt, aluminium och koppar. Kunderna är baserade i sektorerna Automotive och Industri inom applikationer som motorer, chassin, värmepumpar, ramar, möbler, handtag, husvagnar och många fler. Företaget omsatte 2013 153 MSEK med 103 medarbetare.

 

Per Vannesjö Industri AB är en industrikoncern med dotterbolagen Ekenäs Mekaniska AB och EssKå Metallindustri AB, samt intressebolagen Amymone AB och AnVa Industries AB som bägge också är industrikoncerner. Total omsättning för dessa tre koncerner är ca 1,5 miljarder kr och antal anställda ca 900.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.