Merlinum AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Merlinum AB
Investeringsföretag
Förvärvade 100% av aktierna
Swepart Transmission AB
Tillverkning av kugghjul och växellådor
Rådgav vid försäljning av företaget

Hexagon AB, en ledande global leverantör av design-, mät och visualiseringsteknologi har ingått avtal om att avyttra Swepart Transmission till Merlinum AB

SwePart Transmission är en modern och konkurrenskraftig tillverkare av såväl precisionstillverkade kugghjul, kundspecifika växellådor och andra transmissionsdetaljer för industri och fordon. I nära samarbete med deras kunder tar de ett helhetsansvar för utveckling, konstruktion samt tillverkning av komponenter och transmissionslösningar. Företaget har två moderna produktionsanläggningar, en i Liatorp och en i Sibbhult, cirka 200 medarbetare och omsatte 2013 strax över 400 miljoner kronor.

 

Bolaget köptes 1999 ut från börsen av Hexagon och har tillsammans med EBP i Olofström varit bolagen i Hexagons affärsområde ”Övrig verksamhet”. EBP avyttrades under 2013, även den affären genomfördes med IMAP som rådgivare åt Hexagon. Genom försäljningen av Swepart är nu hela affärsområdet avyttrat vilket varit en uttalad strategi i Hexagons strävan att koncentrera verksamheten till sin kärnverksamhet.

 

Köpare till Swepart är Merlinum AB, ett bolag som ägs av familjen Sture Andersson i Ljungby. Sture är förknippad med ett antal truckföretag som han framgångsrikt varit delaktig i utvecklingen utav. ”Vår avsikt med förvärvet är att utveckla och arbeta långsiktigt med verksamheten. Vi är industrialister med ett genuint intresse av att driva teknikintensiva företag. Eftersom vi är från bygden känns det extra roligt att kunna vara med och utveckla bolaget”, säger Sture Andersson.

 

”Det har varit en intressant och utmanade process där vi varit noga med att hitta ägare som på lång sikt kan utveckla bolagen. Vi har hela tiden agerat långsiktigt och låtit det ta den tid som krävdes för att genomföra processerna på ett bra sätt för Hexagon, bolagen och orterna de verkar i”, säger Bengt Jönsson, IMAP.

 

IMAP var Hexagons rådgivare genom hela försäljningsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.