Global Eagle Entertainment Inc

Hitta din rådgivare
Industri
Global Eagle Entertainment Inc
Flygplansanslutningssystem
Förvärvade 100% av aktierna
NavAero AB
Elektroniska pilotdatorer
Rådgav vid försäljning av företaget

Sundsvallsbaserade NavAero är ett världsledande bolag inom Electronic Flight Bags (EFB)

 

NavAero är ett världsledande bolag inom Electronic Flight Bags (EFB) och får nu en stark aktör i ryggen inför fortsatt expansion.

 

NavAero är en specialist inom elektroniska integrations- och EFB-lösningar som samlar in, strukturerar och visualiserar flygplansinformation. Bolagets egen utrustning är installerad på mer än 3 500 flygplan världen över och den omvandlar kritiska och ickekritiska flygplansdata till viktig information som stödjer piloter och driftschefer. Genom att länka navAeros lösningar med existerande anslutningsinfrastruktur kan bolagets kunder kunna öka aktualiteten, djupet och relevansen av flygplansspecifika data och ger dessutom kraftfulla nya verktyg för beslutsstöd. Bolaget har idag världsledande kunder såsom bland annat Air France, Air Italy, Brussels Airlines, Fedex och Virgin America men också nordiska kunder som till exempel Norwegian och Malmö Aviation. Omsättning är cirka 60 miljoner kronor.

 

I samband med affären förvärvade Global Eagle även masFlight, ett företag som erbjuder en molnbaserad business intelligence-plattform som bearbetar och analyserar data från globala flygföretag. I och med de båda förvärven startar Global Eagle upp en ny division kallad Operations Solutions som skall utnyttja nästa generations flygplansanslutningar för att skapa en revolutionerande ny plattform som hjälper flygbolag att förbättra varsamheten, bättre förstå kostnadsbilden och öka den totala passagerarupplevelsen.

 

”Kombinationen av NavAero, masFlight och våra egna satellitbaserade anslutningssystem utgör grunden för vår vision inom det ”uppkopplade flygplanet” där vi hjälper flygbolag, flygplatser och piloter att fatta bättre beslut baserat på realtidsinformation och djupgående analyser, förklarar Dave Davis, VD för Global Eagle. Dave fortsätter: ”Genom förvärven kommer detta nya affärsområde inneha en bred produktportfölj från starten inom insamling av cockpitdata och molnbaserade BI-lösningar, produkter som redan idag utgör viktiga moment inom respektive områden hos globala flygbolag. NavAero och masFlight ger oss inte enbart framstående tekniska lösningar, utan även en imponerande kundlista och gott rykte inom flygbranschen”.

 

“Flygkunder söker EFB-lösningar som kan anslutas problemfritt och integreras med övriga flygsystem, detta för att leverera snabbare och mer korrekt information till piloter och skicka flygplansdata till flygplatser och flygbolag”, förklarar Simone Giordano, VD för NavAero och som nu kommer att fortsätta inom den nya divisionen Operations Solutions hos Global Eagle. Simone fortsätter: ”Vår integration med Global Eagle och masFlight kommer att påskynda införandet av ansluta EFB-lösningar och erbjuda nya möjligheter för våra kunder, såsom väder i realtid, analyser för omdirigering av flyg samt en mer djupgående nulägesbild för piloter och operativa chefer.

 

Global Eagle Entertainment Inc (Nasdaq:ENT) är en global leverantör av flygplansanslutningssystem, verksamhetslösningar och medieinnehåll till resebranschen. Genom branschens mest omfattande produkt- och tjänsteplattform erbjuder bolaget sina kunder ett brett utbud av flyglösningar såsom Wi-Fi, film, TV, musik, interaktiv mjukvara, samt portabla IFE-lösningar samt e-handelslösningar. Global Eagle har över 200 flygbolag världen över som sina kunder. Företaget har huvudkontor i Los Angeles.

 

IMAP var NavAeros rådgivare under transaktionsprocessen och identifierade köparen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.