Nalka Invest AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Nalka Invest AB
Investeringsföretag
Förvärvade 40% av aktierna
Ryds Bilglas AB
Reparation & byte av bilglas
Rådgav vid försäljning av företaget

Familjen Ryd tar in Nalka Invest som ny partner i Ryds Bilglas

Ryds Bilglas är en del av Ryds Glas, som har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Ryds Bilglas är en ledande aktör inom bilglasbyten och reparationer i Sverige, och är representerade på de flesta större orter i Sverige med över 110 verkstäder. Omsättning för 2012 beräknas till ungefär 400 miljoner SEK.

 

Ryds Bilglas har de senaste åren vuxit snabbt, genom både nya affärer och förvärv av fristående glasmästerier och verkstäder. Under processens gång med Nalka förvärvades även den rikstäckande franchisekedjan Samglas, och Ryds Bilglas stärkte därigenom sin position och sitt serviceerbjudande.

 

Magnus Ryd, VD Ryds Bilglas AB, ser stora möjligheter: "I takt med att bolaget vuxit blir affärerna större och blicken riktas även utanför Sveriges gränser, varför större resurser och kunskap om denna typ av tillväxt behövs. Nalka Invest kompletterar Ryds Bilglas på flera viktiga områden, och vi har inlett en god dialog om hur vi ska växa tillsammans över de närmaste åren. Deras erfarenhet av att äga och utveckla bolag blir ett bra komplement till vårt branschkunnande. Det är inte ett enkelt beslut att släppa in någon i familjeföretaget, men vi känner att den samsyn vi och vår nye delägare har gör att det känns lättare, och jag ser fram emot att fortästta utveckla Ryds Bilglas tillsammans med dem.

 

Henrik Jonsson, VD Nalka Invest, kommenterar: "I Ryds Bilglas ser vi ett välskött familjeföretag som under lång tid vuxit fram till den position det har idag. Som engagerad delägare ser vi mycket fram emot att, tillsammans med familjen Ryd, stödja företagsledningen i att fortsätta att utveckla och förbättra verksamheten.

 

Affären är villkorad av konkurrensmyndighetens godkännande.

 

IMAP var familjen Ryds rådgivare genom hela processen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.