Ahlsell AB

Hitta din rådgivare
Byggnadsmaterial & tjänster
Ahlsell AB
Tekniskt handelsbolag
Förvärvade 100% av aktierna
Almén Special Fastener AB
Försäljning av fästelement
Rådgav vid försäljning av företaget

Alméns är specialiserade på kundanpassade infästningsprodukter

 

 

Almén är en grossist av fästelement med inriktning på special- samt varmsmidda artiklar som bolaget köper in från väletablerade tillverkare runt om i Europa. Företagets produktfokus är inom kraftigare fästelement där Alméns flexibilitet, höga leveranssäkerhet och kvalitet på produkterna är viktiga attribut för kunderna. Almén har även viss egen tillverkning. Kunderna finns i huvudsak inom verkstadsindustrin. Alméns är en av få leverantörer i Sverige som kan erbjuda produkter med full spårbarhet genom ID-märkning. Bolaget bedriver sin verksamhet i Vänersborg. Bolaget omsätter cirka 45 miljoner kronor.

 

”Alméns är verksamma inom ett område där Ahlsell under senare år har haft som ambition att stärka sin närvaro. Att utveckla produktsortimentet inom infästning ser vi som mycket intressant och strategiskt för Ahlsell. Alméns kompetens kommer att stärka Ahlsells positioner mot intressanta kundsegment inom industrisektorn inte bara i Sverige utan också över tid i Norge och Finland”, säger koncernchef Göran Näsholm.

 

Köparen Ahlsell är ett ledande tekniskt handelsbolag i Norden inom installationsprodukter, verktyg och maskiner. Koncernen har även verksamhet i Baltikum och Ryssland. Koncernen har en årlig omsättning om cirka 21 miljarder SEK och cirka 4 800 anställda. Ahlsell har idag cirka 225 etableringar i sina verksamhetsländer.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.