Recawi Holding AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Recawi Holding AB
Industrigrupp
Förvärvade 90,1% av aktierna
JABA Group AB
Formpressning
Rådgav vid försäljning av företaget

Recawi Holding, ägare till bland annat National Gummi, förvärvar 90,1 % av JABA Group i Högsäter

 

JABA Group AB är ett företag specialiserat på formning av textil, mineral, polyester fiber och arbetar som underleverantör för kundspecifika lösningar. Kunderna finns framför allt inom områdena automotive och möbelindustrin. Företaget har de senaste åren expanderat och flyttat fram sina positioner inom respektive område både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Företaget omsätter cirka 140 Mkr med goda marginaler.

 

Efter att Jaba Group AB varit i kvartetten Einari Johansson, Göran Andersson, Håkan By och Magnus Arkholms ägo sedan 2002 är det nu officiellt att Recawi Holding AB samt Magnus Arkholm får förmånen att utveckla företaget in i framtiden.

 

Recawi äger sedan tidigare National Gummi AB, National Plast AB samt DX Plastic AB och kommer genom förvärvet av JABA Group stärka koncernens erbjudande till befintliga och potentiella kunder ytterligare.

 

Recawi har för avsikt att utveckla JABA Group genom utökade resurser på marknadssidan och genom att ta tillvara på uppkomna synergieffekter med befintliga kontakter. Personkemin i nya ägarfamiljen är till mycket stora delar väldigt lik den som präglat JABA Group AB, vilket borgar för en fortsatt hög service- och kvalitetskultur även i framtiden.

 

Vi är väldigt glada över förvärvet och känner oss väl förberedda på att överta ansvaret för bolagets fortsatta utveckling och framgång, säger Claes Rössel på Recawi Holding.

 

IMAP var säljarens rådgivare under transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.