Eket Industrier AB

Hitta din rådgivare
Fordonsindustri
Eket Industrier AB
Tillverkning av precisionsdetaljer
Förvärvade 100% av aktierna
Uppåkra Mekaniska AB
Tillverkning av precisionsdetaljer
Rådgav vid försäljning av företaget

Uppåkra mekaniska förvärvas av Ekets

 

 

Eket Industrier har träffat avtal om att förvärva Uppåkra Mekaniska i Skillingaryd. Tillsammans kommer Ekets och Uppåkra att skapa ett unikt erbjudande inom skärande bearbetning.

 

Uppåkra Mekaniska har sedan starten 1948 utvecklats till en av Sveriges ledande leverantörer inom avancerad skärande bearbetning. Företaget har en modern och högautomatiserad maskinpark med stor kapacitet att leverera komponenter med hög precision och kvalitet. Omsättningen är cirka 335 miljoner kronor och bolaget har 220 anställda.

 

Bolagens kundstrukturer och produktionsanläggningar kompletterar varandra väl. Genom förvärvet kommer Ekets och Uppåkra att kunna erbjuda en bredare och mer flexibel produktionskapacitet till den gemensamma kundbasen samtidigt som koncernen blir en mer konkurrenskraftig leverantör till nya kunder.

 

”Med förvärvet förstärker och befäster vi vår ledande ställning inom avancerad bearbetning samtidigt som vi formar en av Sveriges större aktörer inom skärande bearbetning”, säger Anders Josefsson, VD för Ekets.

 

”Affären är industriellt riktig. Vi ser stora möjligheter på både tillverknings- och kundsidan, detta genom en större och bredare maskinkapacitet för våra kunder”, säger Jan Johansson, VD och styrelseordförande för Uppåkra Mekaniska.

 

”Bolagen kompletterar varandra såväl tekniskt som kapacitetsmässigt och skapar tillsammans ett unikt erbjudande för den gemensamma kundbasen”, säger Heikki Takanen, styrelseordförande i Ekets.

 

Den nya koncernen kommer att fortsätta bedriva och vidareutveckla verksamheten i både Eket och i Skillingaryd. Jan Johansson förklarar: "För de anställda är detta positivt. De nya ägarna har planer på att expandera och jag tror också att de kommer att kunna jämna ut konjunktursvängningar mellan företagen"

 

IMAP har under en längre tid drivit en strukturerad process med att hitta en bra lösning för Uppåkra och flera intressenter har funnits med i bilden. Jan Johansson utvecklar: "Vi kände att det var dags – jag har varit på företaget i 60 år, blev vd för 25 år sedan och styrelseordförande för 15 år sedan. Nu säljer vi till Eket eftersom det är det bästa för Uppåkras framtid".

 

Eket Industrier är ett av Sveriges ledande företag inom avancerad skärande bearbetning. Ekets vänder sig till kunder med behov av komplexa mekaniska komponenter med höga krav på precision och kvalitet. Koncernen har en bred kundbas inom bland annat försvarsindustri, medicinteknik, hydraulik, optik och verkstadsindustri.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela transaktionsprocessen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.