Sobro AB

Hitta din rådgivare
IT, Teknologi & Media
Sobro AB
Private Equity-bolag
Förvärvade majoritet av aktierna
Maintrac AB
Systemintegratör
Rådgav vid försäljning av företaget

Maintrac i Linköping, en snabbväxande systemintegratör inom stadsnät- och operatörsbranschen, tar in Sobro som ny ägarpartner

 

Maintrac, en snabbväxande systemintegratör inom stadsnät- och operatörsbranschen med en årlig omsättning på cirka 140 miljoner har breddat sitt ägande och välkomnar Sobro som ny ägarpartner. De fem grundarna till Maintrac - Tor Borrhed, Jan Svanteson, Anders Mielonen, Lars Göransson och Frank Bekamp - kvarstår som betydande ägare och den operativa verksamheten förändras inte av den nya ägarbilden.

Maintrac bygger, underhåller och utvecklar snabba pålitliga stads- och operatörsnätverk som möjliggör för kunderna att erbjuda de mest konkurrenskraftiga tjänsterna, idag och i framtiden. Maintrac har sitt huvudkontor i Linköping och har sedan starten 2005 haft en hög tillväxt med ett kontinuerligt breddat tjänsteerbjudande.

” Vi har i Sobro funnit en ägarpartner med ett starkt engagemang som hjälper oss att fortsätta utveckla och bygga vår verksamhet. Vi ser fram emot att tillsammans med Sobro fortsätta att ta marknadsandelar och stärka vår position på den nordiska marknaden med ännu fler nöjda kunder”, säger Tor Borrhed, VD på Maintrac.

”Maintrac har väldigt spännande framtidsutsikter med visionen fast inställd på att fortsätta bygga en ledande aktör inom stadsnäts- och operatörsbranschen. Genom att bibehålla sin lyhördhet, flexibilitet och fortsätta att leverera marknadens attraktivaste tjänsteerbjudande ger detta Maintrac stora konkurrensfördelar under den fortsatta tillväxtresan”, säger Maxim Berglund, partner på Sobro.

Sobro är en engagerad ägarpartner åt framtidens företag som grundats av bröderna Ragnar och Per-Olof Söderberg. Sobro går in som ägarpartner i mindre och medelstora svenska onoterade företag som har goda tillväxtmöjligheter. Utöver Maintrac är Sobro även ägarpartner i ByggDialog, Candidator, Claremont, NCS Colour, Nordomatic, Orango, Scandinavian Photo, och Tengbom.

 

”Vi är glada och tacksamma över att ha fått förtroendet att vara rådgivare till den drivna ägargruppen bakom Maintrac. Det har varit en smidig och effektiv process från start till målgång. Trots intresse från flera aktörer föll valet till slut på Sobro, som vi ser som en ideal partner under bolagets nästa tillväxtresa. Vi ser fram emot att följa Maintracs fortsatta utveckling tillsammans med Sobro”, säger Robert Svensson på IMAP.

 

IMAP var Maintracs rådgivare genom hela processen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.