Rådgav vid försäljning av företaget

Byggnadsmaterial & tjänster

Storskogen AB

Investeringsbolag Sweden

Förvärvade 100% av aktierna

Telarco AB

Entreprenadföretag Sweden

Företagsgruppen Storskogen förvärvar entreprenadföretaget Telarco i Kristianstad

 

​Telarco, som är beläget Kristianstad, utför tjänster inom de tre verksamhetsområdena fiber, entreprenad samt el & tele. Företaget har en organisation och maskinpark som medför att man kan leverera en helhetslösning till sina kunder i rollen som totalentreprenör. Kunderna representeras av både offentliga och privata aktörer. Med närmare 100 anställda och 20 år i branschen är Telarco en stark aktör inom sin geografiska marknad. Telarco omsätter cirka 110 miljoner kronor.

 

Storskogen är en privatägd företagsgrupp som investerar långsiktigt i stabila och lönsamma företag med en stark position inom sin nisch. Storskogen består idag av en diversifierad bolagsportfölj om 18 fristående företag med en samlad omsättning på cirka 1,9 miljarder kronor och drygt 700 anställda.

 

Tim Persson, IMAP: ”Efter en välstrukturerad process är vi är nöjda med att valet föll på Storskogen då de med sin långsiktighet kan fortsätta vidareutveckla bolaget tillsammans med de gamla ägarna. Vi önskar dem lycka till och det ska bli spännande att fortsätta följa Telarco framåt”.

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Experter som arbetade med transaktionen