Rådgav vid försäljning av företaget

Fordonsindustri

I.A. Hedin Bil AB

Bilåterförsäljare Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

Andries NV

Bilåterförsäljare Belgien

IMAP rådgav belgiska Andries NV vid försäljningen av fem fullserviceanläggningar till svenska I.A. Hedin Bil

I.A. Hedin Bil har ingått avtal med det belgiska bolaget Andries NV om förvärv av Eddy Joosen NV, Garage A. Swinnen BVBA, Garage Euromotors NV och Garage Vriesdonk NV. Affären innefattar fyra stycken fullserviceanläggningar och en begagnat-anläggning för Mercedes-Benz personbilar runt Antwerpen. Försäljningen för 2017 uppgick till ca.100 miljoner euro och antal anställda till 89. 

 

"Nyligen tillträdde vi sju Mercedes-Benz-anläggningar i och omkring Gent och nu sluter vi avtal om att förvärva ytterligare fem anläggningar i Antwerpen. Vi driver verksamhet i Sverige sedan 1985 och sedan hösten 2017 finns vi även i Norge. Det hade inte varit möjligt att göra detta utan våra duktiga medarbetare, och jag ser fram emot möjligheten att erbjuda kunder utanför Sverige vår service och helhetslösning", säger koncernens vd Anders Hedin i samband med det nya avtalet. 

 

När affären är genomförd kommer Hedin Bil ha totalt 12 anläggningar i den flamländska delen av Belgien. Henrik Lessel är vd för den belgiska verksamheten.

 

Koncernen I.A. Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Försäljningen 2017 uppgick till 12,7 miljarder SEK och antalet anställda var drygt 2700.

 

IMAP Belgien och Sverige var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Experter som arbetade med transaktionen