RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Fordonsindustri

I.A. Hedin Bil AB

Bilåterförsäljare Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

Rudi Vertommen NV

Återförsäljare av bilar Belgien

Hedin Belgien Bil AB har förvärvat en Mercedes-Benz-anläggning i Flanders, Belgien

I.A. Hedin Bil, genom dotterbolaget Hedin Belgien Bil AB, har tillträtt Rudi Vertommen NV. Affären omfattar en auktoriserad Mercedes-Benz återförsäljare av nya och begagnade personbilar och transportbilar under varumärket Vertommen. Anläggningen är belägen nordost om Bryssel.

 

– Sedan våren 2018 har vi successivt förvärvat auktoriserade Mercedes-Benz anläggningar i region Flandern i Belgien. Med det senaste förvärvet har vi nu totalt 15 anläggningar och en marknadsandel om cirka 20 procent av den totala belgiska marknaden för Mercedes-Benz. Jag är glad att vi fått möjlighet att vara en del av konsolideringen av den belgiska marknaden och att vi lyckats bygga en strategisk närvaro i Flandern, säger Koncernchef Anders Hedin.

 

Hedin Bil har sedan våren 2018 förvärvat Mercedes-Benz sju egna anläggningar i och runt Gent, fem privata anläggningar runt Antwerpen, två privata anläggningar mellan Gent och Antwerpen, samt nu senast en privatägd anläggning mellan Antwerpen och Bryssel. Verksamheten bedrivs under varumärket Hedin Automotive.

 

Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 115 platser i Sverige, Norge och Belgien. Omsättningen för 2018 uppgick till 21 miljarder SEK och antalet anställda var 2 450.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Experter som arbetade med transaktionen