RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Fordonsindustri

I.A. Hedin Bil AB

Bilåterförsäljare Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

J-Automotive BVBA

Återförsäljare av bilar Belgien

Hedin Bil fortsätter sin förvärvsoffensiv i Belgien genom att förvärva ytterligare två fullserviceanläggningar av IMAP

I.A. Hedin Bil, genom dotterbolaget, Hedin Belgien Bil AB, har tillträtt J-Automotive BVBA. Affären inkluderar två Mercedes-Benz fullserviceanläggningar. Båda anläggningarna bedrivs under varumärket Jacobs och är belägna mellan Gent och Antwerpen, en i Lokeren och en i Sint-Niklaas.

 

- Under 2018 tog vi framgångsrikt över tolv Mercedes-Benz anläggningar i och runt Gent och Antwerpen. Samtidigt ingick vi avtal att förvärva två anläggningar mellan Gent och Antwerpen. Jag är glad att meddela att den affären nu har slutförts och att vi tar nästa steg i en mycket intressant marknad, säger Koncernchef Anders Hedin.

 

Sedan mitten av 2018 driver Hedin Bil tolv Mercedes-Benz anläggningar i och runt Gent och runt Antwerpen under varumärket Hedin Automotive. Med det senaste förvärvet uppgår antalet anläggningar i Flandern i Belgien till 14 stycken.

 

Hedin Bil är en av nordens största privatägda bilåterförsäljare. I portföljen finns ett 30-tal varumärken och bolaget tillhandahåller fullservice för såväl privat- som företagskunder. Finansiering, service och försäkring är några av de komponenter i den helhetslösning som erbjuds. Hedin Bil är representerat på mer än 115 platser i Sverige, Norge och Belgien. Omsättningen för 2018 uppgick till 21 miljarder SEK och antalet anställda var 2 450.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Experter som arbetade med transaktionen