Rådgav vid försäljning av företaget

Byggnadsmaterial & tjänster

Beijerinvest

Investeringsföretag Sverige

Förvärvade majoritet av aktierna

Räckesbutiken Sweden AB

E-handelsbolag inom glasräcken för altaner och balkonger Sverige

IMAP Sverige rådgiver Räckesbutiken Sweden AB vid försäljning till Beijerinvest AB

Beijerinvest förvärvar Räckesbutiken, som tillverkar kundanpassade räcken för altaner, balkonger och inomhusmiljöer. Produkterna säljs direkt till kunder via nätet. Erbjudandet har framgångsrikt internationaliserats och övervägande del exporteras. Tillsammans med Beijerinvest fortsätter nu tillväxtresan.

 

Räckesbutiken grundades 2010 av kusinerna Andreas Wedberg och André Svensson, som tillsammans förenklat sättet att köpa och effektivt producera glasräcken. Via företagets onlinebutik designar och beställer kunderna idag måttanpassade räckesprodukter som levereras direkt hem till dörren.

 

- Räckesbutiken arbetar på ett modernt sätt. Via digitala lösningar har man gjort det svåra lätt - förenklat köpprocessen för kunderna samt effektiviserat produktion och logistik. Dessutom har erbjudandet internationaliserats på ett framgångsrikt sätt, säger Anders Eller, vd för Beijerinvest.

 

Grundaren och tillika vd:n Andreas Wedberg kvarstår som delägare. I den rollen tar han nästa steg tillsammans med Beijerinvest. – ”Nu har jag hittat en partner som kan hjälpa oss i vår fortsatta utveckling. Jag fastnade för den industriella och långsiktiga ägarfilosofin i kombination med en entreprenörskultur hos Beijerinvest och familjen Wall som passar oss utmärkt”, säger han.

 

Under 2019 flyttar Räckesbutiken till större lokaler och gör investeringar som fördubblar tillverkningskapaciteten. Samtidigt lanseras nya produkter. Målet är även att växa via förvärv, där det egna digitaliseringskunnandet ska ge ytterligare utväxling.

 

Sedan starten har tillväxten varit stark och under 2018 var omsättningen drygt 50 miljoner kronor. Huvudmarknaden är Sverige och övriga marknader är i nuläget Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike och Frankrike. Räckesbutiken är baserad i Ängelholm och har cirka 30 medarbetare.

 

Beijerinvest är ett familjeägt investmentbolag utan exit-horisont som äger och utvecklar välskötta företag med en stark entreprenörskultur. Fokus ligger på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Beijerinvest kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Beijerinvest ägs av familjen Wall med ägarandel i börsnoterade Beijer Alma och Beijer Ventures.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.