RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Industri

Hoosier Gasket Corporation

Tillverkare av packningar & tätningar Amerikas förenta stater

Förvärvade 100% av aktierna

Brickpack AB

Legotillverkning Sverige

Brickpack i Laholm, en underleverantör till industrin, förvärvas av amerikanska Hoosier Gasket Corporation

Brickpack är en underleverantör till industrin och har specialiserat sig på två saker – produktion och material. Genom bolagets produktions- och materialkunnande i kombination med tillgänglighet och leveransförmåga utgör de en långsiktig partner och strategiskt viktig leverantör. På Brickpack är produktionen specialiserad på stansning och skärning och bolaget är erkänt duktiga inom framförallt packningar.

 

Hoosier Gasket är ett globalt ledande företag inom design och produktion av packningar, tätningar och andra produkter till motorer, växellådor, processindustri samt materialhantering. Företaget grundades 1967.

 

Förvärvet av Brickpack ökar Hoosier Gaskets globala kapacitet och ger Hoosier Gasket större möjlighet att bearbeta och leverera på den europeiska marknaden. ”Förvärvet av Brickpack tillsammans med vår nuvarande verksamhet i Indianapolis, Indiana, USA, och Ningbo, Kina, ger oss större möjligheter att stödja utvecklingen hos våra multinationella kunder”, säger Jeffrey Jackson, VD på Hoosier Gasket. ”Förvärvet förväntas också ge oss ökad effektivitet genom ökat samarbete mellan våra verksamheter”, tillägger Ryan Smith, COO.

 

”Förvärvet stärker vår position i Europa samtidigt som Hoosier Gasket positionerar sig som en global designer och producent av olika typer av packningar, tätningar och andra produkter till motorer, växellådor, processindustri och materialhantering. Våra verksamheter i USA, Europa och Kina kommer skapa möjligheter att arbeta med globala utvecklingsprogram hos våra nuvarande och potentiella kunder”, kommenterar Dan McDowell, CCO.

 

”Vi är glada och stolta över att Hoosier Gasket förvärvar Brickpack. Förvärvet medför att Brickpack kommer att kunna utvecklas på främst den europeiska markanden men även internationellt tillsammans med Hoosier Gasket. Brickpack tillförs kompetens och kontakter, som blir värdefulla på sikt”, säger Mikael Strand, ny VD på Brickpack.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.