XANO AB

Hitta din rådgivare
Industri
XANO AB
Industrikonglomerat
Förvärvade 100% av aktierna
Lasertech LSH AB
Laserbearbetning
RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

XANO har, via dotterbolag, tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Lasertech LSH AB i Karlskoga

Lasertech är ett ledande företag inom industriell 3D-printing och lasersvetsning i metall. Tjänsteutbudet omfattar även oförstörande provning, lasermärkning och laserhärdning. Lasertech har en stabil kundstruktur med välrenommerade företag inom branscher som fordon, försvar och medicinteknik. Årsomsättningen uppgår till ca 60 MSEK med god lönsamhet.

 

Lasertech kommer att ingå i XANOs affärsenhet Precision Technology. Förvärvet tillför ytterligare teknikkompetens och skapar samtidigt ökade tillväxtmöjligheter för såväl Lasertech som övriga koncernföretag. Lasertech samarbetar idag med ett antal kunder som redan är etablerade inom affärsenheten men förvärvet ger också tillgång till nya marknadssegment.

 

XANO utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Verksamheten är uppdelad i tre affärsenheter och koncernen finns representerad i Norden, Estland, Nederländerna, Polen, Kina och USA. Koncernens nettoomsättning uppgår till ca 2,1 miljarder SEK och antalet anställda är ca 1 000. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen.

 

IMAP var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Our business is your business growth
FRÅGOR? 

KONTAKTA OSS GÄRNA! 

Vi hoppas få höra ifrån dig. Vårt team finns alltid tillgängliga.

Kontaktformulär 

Vad spännande att du vill höra mer kring IMAP. Använd gärna formuläret nedan för att berätta lite mer om din nuvarande situation så lovar vi att återkomma så snart som möjligt.