RÅDGAV VID FÖRSÄLJNING AV FÖRETAGET

Industri

Inev AB

Investeringsföretag Sverige

Förvärvade 100% av aktierna

Alfing i Älmhult AB

Industrigrupp Sverige

IMAP rådgivare när industrikoncernen Alfing i Älmhult förvärvas av investeringsgruppen Inev

Alfing är en industrikoncern från småländska Älmhult med rötter från tidigt 60-tal. Under Alfing finns grenarna Alfing Produktion, Alfing Seating och skogsmaskinstillverkaren Terri. Alfing omsätter cirka 200 miljoner kronor med god lönsamhet.

 

Alfing Produktion erbjuder, genom en hög nivå av teknisk kompetens och i nära samarbete med sina kunder; konstruktion, tillverkning och ytbehandling av produkter i främst plåt och rör. Alfing erbjuder ett helhetskoncept inkluderande montering, lagerhållning och distribution. Bolaget har en väldiversifierad kundbas där kunderna återfinns i över 15 olika branscher.

 

Terri är en leverantör av skogsmaskiner för krävande miljöer där brukaren behöver ta sig fram på ett smidigt vis. Verksamheten förvärvades 2009 av Alfing. Maskinerna säljs runt om i Europa till skogsägare och professionella skogsentreprenörer.

 

Alfing Seating har i över 50 år konstruerat, tillverkat och monterat stolar för offentliga miljöer - för såväl idrottsanläggningar, skolor som konserthallar. Produkterna delas in i tre kategorier; hörsalsstolar, kongresstolar och läktarstolar. Bolaget har även tagit fram en Teleskopläktare som skräddarsys efter varje enskilt projekt.

 

Säljare är Kerstin och Hans Johansson. Hans kommer fortsatt att arbeta kvar i bolaget.

 

Hans kommenterar affären: 

”Det känns väldigt spännande med detta nya kapitel för Alfing. För oss som säljare har det varit viktigt att hitta en aktör som vill vidareutveckla och växa Alfing men som samtidigt har en långsiktig investeringshorisont. Detta tycker vi verkligen vi har hittat i Inev och jag personligen tycker det ska bli väldigt spännande att jobba tätt tillsammans med dem framåt”.  

 

Inev i Jönköping etablerade 2017 och är en koncern vars syfte är att långsiktigt investera i intressanta och utvecklingsbara verksamheter. Inev förvärvar, utvecklar och driver verksamheter inom Industri och Handel. De investerar alltid långsiktigt utan någon exitstrategi. Sedan starten har Inev hittills förvärvat 10 företag och gruppen omsätter efter förvärvet ca 1,1 miljarder kronor.

 

Sune Lantz, Inev, kommenterar:

”Alfing är ett otroligt fint och välskött företag där vi ser stora utvecklingsmöjligheter inom bolagets alla tre produktområden. Vi är oerhört glada att Kerstin och Hans ger oss detta förtroende. Nu ska vi se till att förvalta det på bästa sätt och tillsammans med Hans och övriga anställda på Alfing, se till att ta bolaget till nästa nivå”.

 

Jörgen Larsson från IMAP, som var säljarens rådgivare, kommenterar:

”Alfing har genererat ett stort intresse under processens gång. Under slutförandet av processen har det visat sig att det är en väldigt bra passform mellan de nya och gamla ägarna. Vi önskar dem stort lycka till.”